Мітингувальники не пускають машини на Безлюдівку

П'ятниця, 3 червня 2016, 11:18
Люди перекрили рух, щоб привернути увагу до стану доріг в районі.
Мітингувальники не пускають машини на Безлюдівку

«У мене в центрі Безлюдівки родичі живуть, постійно їжджу, до центру ще дорога нормальна. Після зупинки, а особливо, після світлофора — ось там починається тихий жах», — пишуть коментатори у соцмережах.

Користувачі пов’язують такий стан з розкраданням бюджетних коштів, виділених на ремонт.

«Ще в березні місяці викликала поліцію і писала заяву на розбиті дороги в Безлюдівці, обіцяли ремонт», — повідомляє місцева мешканка і додає фото заяв.

Акція була санкціонована, поки вона тривала, транспорт пустили в обхід.

Нагадаємо, облрада прийняла звернення до Верховної Ради щодо підтримки законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування по всій території України експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг державного значення». Водночас, область потребує додаткової державної допомоги для утримання доріг в належному стані. Не чекаючи фінансування, дорожники почали ремонтні роботи. Під час Всеукраїнської селекторної наради Ігор Райнін запропонував прем’єр-міністру залишати в місцевому бюджеті хоча б частку коштів, які віддає до державного митниця.

«Ми проведемо децентралізацію управління доріг України. Ми все з Києва передамо, державні дороги місцевого значення — на місця, на обладміністрації, які будуть управляти цим процесом. Далі ми туди передамо кошти і ресурси. Ви побачите, що за 2-3 роки ситуація із дорожнім господарством буде зовсім інша і якісно краща», — повідомив пізніше прем’єр-міністр

Фото — vk.com/h_kharkov.

comments powered by HyperComments