Харківський і Чугуївський райони готують до утворення ОТГ

Четвер, 23 червня 2016, 15:14
На пленарному засіданні облради ухвалено проект рішення, який передбачає внесення змін в план формування певних територій.
Харківський і Чугуївський райони готують до утворення ОТГ

Проект перспективного плану формування територій громад області було затверджено 18 червня 2015 року. У зв’язку з утворенням об’єднаних тергромад (ОТГ), До документу вносять зміни.

Так, у Харківському районі планується створити Височанську селищну ОТГ (з Бабаївської, Покотилівської селищних та Яковлівської сільської ради Харківського району) і Мереф’янську міську ОТГ (об’єднавши Мереф’янську міську раду і Утківську селищну раду).

У Чугуївському районі буде створено Малинівську та Чкаловську селищні ОТГ замість Малинівської об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, Старосалтівська є першою об’єднаною громадою в області. 27 березня 2016 року у Старому Салтові відбулися перші вибори депутатів селищної ради об'єднаної територіальної громади та селищного голови. Тепер там вирішують, як жити далі.

Ще одна об'єднана громада — Мереф'янська — утворилася наприкінці березня. Найближчим часом планується створення Пісочінської об’єднаної громади, до складу якої увійдуть Пісочин, Коротич і Березівка.

Вибори у новостворених об’єднаних тергромадах відбудуться в липні.

Під час пленарного засідання 23 червня також підтримані рішення про електронні петиції, долю лісосмуг тощо. Зазначимо, що під будівлею зібралися бійці добробатів. Вони домоглися підтримки звернення до ВР та Кабміну щодо визнання їх учасниками бойових дій.

comments powered by HyperComments