Облрада змінила бюджет на поточний рік та прийняла низку важливих рішень

Четвер, 23 червня 2016, 18:50
Під час проведення пленарного засідання сесії облради розглянуто близько сімдесяти питань.
Облрада змінила бюджет на поточний рік та прийняла низку важливих рішень

Сьогодні, 23 червня, депутати облради прийняли звернення до ВР та Кабміну щодо надання бійцям добровольчих батальйонів статусу учасників бойових дій, стосовно законодавчого врегулювання права постійного користування земельними ділянками, зайнятими полезахисними лісовими смугами на землях державної та комунальної форми власності, та звернення до прем’єр-міністра щодо необхідності державної підтримки дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Також ухвалено Порядок списання безнадійної заборгованості за оренду майна, що перебуває у спільній власності громад. Тепер для визначення безнадійної заборгованості з орендної плати, яка підлягає списанню, орендодавцем проводиться інвентаризація заборгованості за договорами оренди майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Для цього утворюють спеціальну комісії, склад якої затверджується розпорядження голови обласної ради. Списання безнадійної заборгованості здійснюється управлінням з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради на підставі відповідного рішення облради.

Під час пленарного засідання депутати прийняли рішення внести ряд змін до бюджету області. Так, прийнято субвенції з державного бюджету на проведення виборів депутатів місцевих рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних та міських голів в сумі 662,1 тис. грн. Кошти субвенції будуть передані районним бюджетам.

Також за рахунок коштів держбюджету збільшено освітню (на 1 млн. 6 тис. грн.) та медичну (на 3 млн. 661 тис. грн.), а також субвенції на надання пільг на компослуги (на 338 млн. 606 тис. грн.), на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства (на 5 млн. 393 тис. грн.). До обласного бюджету прийнято субвенції з бюджетів Вовчанського, Шевченківського, Близнюківського районів та міського бюджету Ізюму для проведення співфінансування по об’єктах соціально-економічного значення, які у 2016 році фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в сумі 3 млн. 36 тис. грн.

За рахунок субвенції з місцевих бюджетів області передбачено видатки в загальній сумі 8 млн. 41 тис. грн. для розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства районів і міст Харківщини. Кошти на реконструкцію мереж вуличного освітлення, систем водопостачання, водогонів, водопроводів, будівництво водопровідної мережі, каналізаційного колектору отримано від Дергачівського району, Лозівського, Богодухівського, Золочівського, Ізюмського, Сахновщинського, Чугуївського та міста Куп’янськ. Перелічені об’єкти так само співфінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку. Із вказаної суми фінансуватимуться і об’єкти житлово-комунального господарства Лозової, Чугуєва, Балаклійського району, Богодухівського, Красноградського та Лозівського.

В рамках змін до бюджету області передбачено виділення додаткових коштів. Зокрема:

1. У сфері науки і освіти збільшуються асигнування на загальну суму 43 млн. 881 тис. грн. З них:

    1 млн. 140 тис. грн. – для загальноосвітніх шкіл-інтернатів;

    9 млн. 874 тис. грн. – на загальноосвітні спеціалізовані школи-інтернати;

    7 млн. 34 тис. грн. – на оснащення опорних шкіл сучасною матеріально-технічною базою;

    21 млн. грн. – на придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, що проживають у сільській місцевості;

    2 млн. 788 тис. грн. – для ПТУ, які розташовані в районах області.

2. На галузь охорони здоров’я – 115 млн. 751 тис. грн. З них:

    21 млн. 355 тис. грн. – кошти на придбання медикаментів та утримання закладів охорони здоров’я;

    50 млн. грн. – на розвиток їх матеріально-технічної бази;

    30 млн. грн. – для придбання ЯМР-томографу для КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня»;

    5,9 млн. грн. – для придбання газового хроматографу для КЗОЗ «Обласний медико-генетичний центр – Центр орфанних захворювань».

3. Перелік змін передбачає збільшення асигнувань на загальну суму 6 млн. 750 тис. грн. для реалізації заходів щодо забезпечення соціального захисту населення.

4. Планується збільшення асигнування на загальну суму 4 млн. 220 тис. грн. на оплату праці працівників спортивних закладів та проведення капітального ремонту легкоатлетичного манежу, залу боксу КЗ ДЮСШ «ХТЗ».

5. У сфері культури і туризму збільшуються асигнування на виплату заробітної плати працівникам закладів мистецтва в загальній сумі 2 млн. 342 тис. грн, в тому числі: обласним театрам, Харківській обласній філармонії, музичним колективам і ансамблям.

6. В галузі капітального будівництва передбачаються видатки по об’єктах соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства на суму 39 млн. 803 тис. грн.

7. Для об’єктів житлово-комунального господарства передбачено 11 млн. 726 тис. грн.

8. 200 тис. грн. – на фінансування заходів Програми розвитку архівної справи.

9. За рахунок залишків коштів фонду охорони навколишнього природнього середовища передбачаються видатки в сумі 3 млн. 371 тис. грн.:

    на реконструкцію очисних споруд Золочівського району – 1 млн. 71 тис. грн.;

    на реалізацію заходів з водообміну у Краснопавлівському водосховищі – 1 млн. 100 тис. грн.;

    на придбання сміттєвозу для міста Лозова – 1 млн. 200 тис. грн.

Також рішенням облради виділено 2 млн. 250 тис. грн. на санаторно-курортне лікування ветеранів війни, 2 млн. 500 тис. грн. – на виплату одноразової матеріальної допомоги та 1 млн. 500 тис. грн. — для пільгового зубопротезування учасників бойових дій.

Зазначимо, що пленарне засідання V сесії обласної ради VІІ скликання супроводжувалося пікетом бійців добробатів. Прес-аташе ЦК «Азов» Ігор Лядов пояснив позицію учасників.

Під час засідання профільної комісії було наголошено, що за умов непроведення водообміну на Краснопавлівському водосховищі, Харків залишиться без питної води. Держбюджетом на ці дії заплановано 60 млн. грн. Але, по-перше, цього замало, по-друге, гроші ще не надали.

Фото — Дмитро Верещинський.

comments powered by HyperComments