Міськрада вирішуватиме долю «благодійних внесків» у навчальних закладах

Середа, 6 липня 2016, 17:25
Петиція про заборону збирання з батьків у школах і дитсадках готівки набрала необхідні п'ять тисяч голосів для розгляду її на сесії міськради.
Міськрада вирішуватиме долю «благодійних внесків» у навчальних закладах

«Батьки не розуміють, які реальні потреби є у школи або дитячого садка. За дорученням виборців фракція «Самопомiч» підготувала проект рішення про відкритість використання батьківських пожертвувань. Даний документ дозволить навести порядок з благодійними внесками в навчальних та дошкільних закладах, на які зараз надходить багато скарг. Завдяки нововведенню батьки зможуть контролювати кожну копійку, яку пожертвували на свою школу або дитячий сад», — зазначив під час сесії міськради лідер фракції Тарас Сітенко.

Запропоновано створити робочу групу з депутатів Харківської міської ради та фахівців профільних комітетів, яка розгляне всі питання, викладені в дорученні виборців і в проекті рішення про вказану заборону.

Нагадаємо, у квітні харків’яни подали петицію, у якій вимагають припинити збір готівки на потреби закладу, що існує у кожному садочку та школі міста Харкова. До літа депутати міськради підготували проект рішення, що забезпечить батьківський контроль за витратами внесків до шкіл і дитсадків.

Рішеннями сесії міськради 6 липня об’єднано Департаменти, внесено зміни до бюджету міста, затверджено нові назви вулиць, розташування парковок, створення КП «Соціальний готель» тощо. Питання позбавлення Алли Александровської звання «Почесного громадянина міста» мер відмовився ставити на голосування. Всього у повістці дня було понад 70 питань.

comments powered by HyperComments