«Два тижні без війни». Як діти загиблих військових здійснили подорож до Німеччини

Четвер, 14 липня 2016, 14:12
Сьогодні у прес-центрі KHARKIV Today були підбиті підсумки благодійної акції «Два тижня без війни».
«Два тижні без війни». Як діти загиблих військових здійснили подорож до Німеччини

Ця акція була організована харківським благодійним фондом «Відкріваючи серце». Завдяки ній діти загиблих військових отримали можливість безкоштовно відпочити в Німеччині. Присвячена вона була пам’яті Данила Дідика, школяра, що загинув під час теракту поблизу Палацу спорту.

«Цей проект довів, що найкраща пам’ять – це жива пам’ять, – зазначила Світлана Проценко, директорка школи № 11, – він став прикладом справжньої живої пам’яті нашого Данила. Все тут було достатньо новим. Цей проект не надавав якійсь стандартний набір, як у піонерських таборах. Який був властивим нашому совєтському та постсовєтському дитинству. Нестандартним був вибір супроводжуючих. Це не дівчата-вожаті, а чотири дорослі пані. І ми в цьому проекті прийняли рішення, що будемо з дітьми абсолютно на рівних. Вони називали нас по іменам. Ну хіба що окрім найменших».

«Результат – це щасливі очі наших діток, – додала керівниця БФ «Відкріваючи серце» Олена Соловйова, – діток, які відвідали Німеччину, подивилися декілька міст, побували в парках атракціонів, музеях, басейнах».

30 дітей різного віку відпочивали в Німеччині з 23 червня по 9 липня. Організаторки поїздки зазначали, що вони намагалися зробити подорож максимально комфортною та цікавою. Щоб діти мали змогу і розважитись, і отримати якісь нові знання.  

«Це був великий подвиг, – розповіла Катерина Литвин, мати учасника, – і я хочу висловити вдячність всім, хто в цьому брав участь чи організовував. На екскурсіях діти часто нудьгують. Але тут організатори проявили максимум фантазії. Дітей, що поїхали до Німеччини, прийняли з відкритими обіймати. Діти відчували любов, вони відчували тепло та піклування. Вони відчували себе комфортно та щасливо. Це основна реабілітація для наших дітей».

comments powered by HyperComments