Людська необачність стала причиною 80% пожеж

Понеділок, 8 серпня 2016, 15:06
Незважаючи на спекотне літо, причиною більшості пожеж стає необережне поводження з вогнем.
Людська необачність стала причиною 80% пожеж

По це розповів Ігор Лупандін під час своєї прес-конференції, присвяченої пожежній безпеці на літній період. За його словами, Держслужба по НС Харківської області вже зробила близько 4 000 виїздів, більшість з яких була пов’язана саме з пожежами. «Основна причина цих пожеж – необачність, – підкреслив він, – і перша ознака – це необережне поводження з вогнем. Це 80 % від усіх пожеж. З іншими 20 % займаються правоохоронні органи».

Необережне поводження з вогнем тягне за собою цілу низку небезпек. Наприклад, підпал трави в сільській місцевості може призвести до загоряння житлових будинків та сінників. Тільки під час останніх вихідних було зроблено близько 12 виїздів, які сталися через загоряння сухої трави. Крім того, на такій місцевості можуть знаходитися газопроводи, що тягне за собою додаткові небезпеки.

Необачність призводить до пожеж і в міській місцевості. Наприклад, за літній період було зафіксовано 100 загорянь, які трапилися через кондиціонери. За словами Ігоря Лупандіна, це пов’язано з тим, що ніхто не стежить за їх належним станом. Крім того, збільшилася кількість пожеж на балконах. У більшості випадків їх причиною стає вчасно непогашений недопалок. Також чимало пожеж трапляється на місцях відпочинку, коли люди починають розпалювати багаття, зовсім не замислюючись над правилами безпеки.  

Крім того, людська необачність призводить і до трагічних випадків на воді. За цей період 30 осіб загинули на водних об’єктах. Близько 99% подібних випадків сталися через зловживання алкоголем чи отримані під час стрибку травми. Крім того, серед загиблих були три дитини. Варто відмітити, що вони всі знаходилися разом з батьками. Разом з тим, близько 300 людей таки вдалося врятувати.

 

comments powered by HyperComments