25 тисяч абітурієнтів вступили до харківських вишів

Середа, 31 серпня 2016, 16:00
2 тисячі молодих людей стали першокурсниками ХНУ ім. В.Н. Каразіна. Сьогодні тут відбулася урочиста церемонія посвяти в студенти.
25 тисяч абітурієнтів вступили до харківських вишів

В заході взяла участь і т.в.о. глави Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. 

«Рівень харківської освіти і науки може конкурувати з європейським. Університет імені Каразіна гідно представлений у всеукраїнському рейтингу вишів. А також останні кілька років навчальний заклад бореться за стійкі позиції в європейських рейтингах. Я вважаю, що Харківщина, де жили і творили три нобелівські лауреати, де здобували освіту державні службовці, люди, які мають успіхи в комерційній сфері, а також всі ті, хто додає у розвиток України свій внесок, - можуть розвивати нашу державу. Я впевнена, що спільними зусиллями, разом з талановитою молоддю Харківщини, ми побудуємо нову країну», - зазначила Юлія Світлична.

Т.в.о. глави ХОДА також підкреслила, що обласна влада робить все можливе для того, щоб Харків зміцнював позиції потужної студентської столиці.

«У нас створено університетський консорціум. Ми виходимо на міжнародну арену, наші виші починають брати участь у міжнародних грантах, отримувати фінанси і розвиватися. Я впевнена в цих молодих людях. Вони досягнуть поставлених цілей», - зазначила Юлія Світлична.

Під час урочистої церемонії посвяти в студенти, за традицією, перед університетом запалили символічний «вогонь знань». Учасники заходу вшанували пам'ять засновника вишу, відомого громадського діяча Василя Назаровича Каразіна.

Після заходу першокурсники вирушили на актові лекції за участю провідних фахівців та вчених університету.

comments powered by HyperComments