У Харкові масове отруєння школярів? Чому школу закрили на карантин?

Середа, 14 вересня 2016, 21:54
80 учнів школи №69 на Сортировці звернулися в лікарню з одними і тими ж симптомами.
У Харкові масове отруєння школярів? Чому школу закрили на карантин?

Про це 14 вересня повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Сьогодні, з 290 учнів школи на уроки не з'явилися близько третини учнів. Серед тих, що прийшли - багато хто звернувся за медичною допомогою з однаковими симптомами - нудота. Разом з дітьми - на погане самопочуття скаржаться і деякі вчителі, а так само батьки. Всього звернулися за медичною допомогою на даний момент - 80 чоловік, з них тільки п'ятдесят вчора їли в шкільній їдальні, що розмови про отруєння робить безглуздими. Одна дитина госпіталізована у 8-му інфекціонку. Попередній діагноз лікарів - ротавірус або ентеровірус, точніше скажуть, коли прийдуть результати аналізів. В шкільній їдальні буде проведена перевірка. Про її результати повідомимо», - написав він.

Наразі школа закрита на карантин до поліпшення епідеміологічної обстановки, повідомив Ю.Сидоренко.

Нагадаємо, шість учнів 1-4 класів харківської середньої школи №128 (Салтівка) були госпіталізовані в лікарню швидкої і невідкладної допомоги ввечері 3 вересня з симптомами отруєння. Проте у 20-ти змивах, зроблених у цій школі, сальмонелу не виявили

comments powered by HyperComments