На славу науки! В Харкові пройшли VI Наукові пікніки

Юлія Гуш  |  Субота, 17 вересня 2016, 21:10
Сьогодні в Харкові пройшли VI Наукові пікніки – фестиваль, що покликаний популяризувати науку, освіту, волонтерську діяльність та науково-популярну культуру.
На славу науки! В Харкові пройшли VI Наукові пікніки

Цього року в Наукових пікніках взяли участь 59 навчальних закладів, громадських та волонтерських організацій, музеїв, клінік, студій тощо. Загалом, активну участь у цьому заході взяло близько 500 людей. Всі вони познайомили присутніх зі своєю діяльністю. Тоді можна було подивитися на експерименти з фізики та хімії, поглянути на різних тварин, перевірити стан власного здоров’я, ознайомитися з роботою різних установ та організацій.

Наприклад, того дня пожежники продемонстрували присутнім, як вони борються з вогнем. «На даний момент ми демонстрували роботу подачі води від пожежного насосу, – розповів майор Олександр Тонких, – окрім цього, хлопці вдягали рятувальне спорядження та спеціальний одяг. Ну і просто розглядали автомобіль. Наша діяльність важлива для нормального життя будь-якого міста чи населеного пункту. Тому ми привертаємо увагу молодих людей. Щоб вони поступали до наших навчальних закладів. Щоб вони навчались цій професії і в подальшому допомагали людям. Тушили пожежі та ліквідували різноманітні надзвичайні ситуації».

Знайшлося місце і практичним навичкам. Наприклад, того дня представники харківського Червоного хреста провели майстер-клас з надання невідкладної медичної допомоги. «Популяризація знань першої допомоги дуже важлива, – підкреслила Станіслава Петлиця, координаторка з першої долікарської допомоги, – кожна п’ята людина помирає через те, що їй невчасно чи неправильно надали першу допомогу. Адже люди або не знають, як це робити та припускаються певних помилок, або взагалі не підходять. Тобто, ігнорують людину, що лежить на землі. І популяризація таких знань важлива, адже кожна людина, що себе поважає, повинна знати основи надання першої допомоги. Для того, щоб у разі необхідності вона могла комусь допомогти».  

Цього року Наукові пікніки були тематичними. Особлива увага була приділена безбар’єрності, протидії дискримінації та боротьбі зі стереотипами в науці. Крім того, організаторам була передана «Кнопка інклюзії» від фестивалю «ІнклюзіОN», який нещодавно відбувся в Харкові та був присвячений проблемі безбар’єрності міста.

Наукові пікніки проводяться в Харкові не перший рік. Вони користуються популярністю серед харків’ян, які бажають поповнити свій багаж знань та розширити кругозір. І з кожними роком, варто зазначити, Наукові пікніки стають все більш захоплюючими та масштабними.

comments powered by HyperComments