Перинатальний центр отримав сучасне обладнання для підтримки недоношених немовлят

Понеділок, 19 вересня 2016, 18:11
БО «БФ Волонтери: Дорослі – дітям» передали обладнання системи для зволожування та підігріву кисню для новонароджених.
Перинатальний центр отримав сучасне обладнання для підтримки недоношених немовлят

Це обладнання необхідне для порятунку та підтримки немовлят, що перебувають у відділенні для новонароджених.

«Цей апарат, який ми на сьогоднішній день маємо у нашому відділі, – розповіла Алла Тамчук, завідувачка відділу, – він уже функціонує біля малюка. Це система зволоження та подачі кисню, яка необхідна для дитини, яка народилася недоношеною, у якої незрілі всі органи та системи. І в комплексній терапії виходжування, створення оптимальних умов для таких дітей, цей апарат дасть нам можливість дозувати по потоку, по насиченості киснем і по зволоженню з температурою подачу життєво необхідного повітря для такої дитини».

Раніше перинатальний центр обходився тільки апаратами Боброва.

«Які існували, напевне, ще на зорі медицини», – зазначила Алла Тамчук. За її словами, весь сенс подачі кисню для будь-якої «тяжкої» дитини полягає у тому, що щоб він був зволожений, підігрітий і поданий пацієнту у тому вигляді, щоб йому це не нашкодило.

Кошти на апарат, що здатен рятувати життя недоношених немовлят, були зібрані завдяки внескам громадян. Крім того, до цієї справи долучилися і харківські школярі.

«У нас давно була мрія купити цей апарат, – розповів Віталій Німеровський, волонтер БО «БФ Волонтери: Дорослі – дітям», – але не було можливості знайти кошти. Перед 1 вересня ми розповідали дітям та їх батькам про те, що можна, не купляючи квіти, зекономити певну кількість грошей. Чимало школярів відгукнулися на наше прохання, зібрали кошти і передали їх нам. Таких закладів у нас було четверо. Таким чином, нам вдалося зібрати близько восьми тисяч гривень».

Сам апарат коштував 35 тисяч гривень, включаючи установку та доставку. Тепер нове обладнання дасть можливість недоношеним немовлятам нормально розвиватися та набирати вагу.

comments powered by HyperComments