Активісти ЦК «Азов» У Харкові завітали на круглий стіл до вищого керівництва МВС

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 22 вересня 2016, 09:00
Керівники МВС та патрульної поліції Харкова провели круглий стіл з представниками громадських організацій
Активісти ЦК «Азов» У Харкові завітали на круглий стіл до вищого керівництва МВС

Круглий стіл відбувся у Харкові за участю Чугуївської правозахисної групи, керівництва Громадської ради при МВС України (Київ), ГУНП в Харківській області, ДСНС в Х.о., міграційної служби, НГУ, сервісного центру МВС України з громадськими організаціями Харківщини.  На зустрічі були присутні директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко, начальник Служби Внутрішньої безпеки Трунов Сергій, голова Громадської ради при МВС України, радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко, начальник Харківської патрульної поліції Ольга Юськевич, керівники інших силових структур. Вони відповідали на гострі питання присутніх, і закликали громадськість до діалогу.

Серед спікерів були члени громадських організацій, представники бізнесу, активні громадяни. Також на захід завітали представники Цивільного Корпусу «Азов», які підняли питання про боротьбу з наливайками, рейдерством і незаконним будівництвом у місті. За словами активістів, вони здійснили близько 20 звернень до поліції за останні півтора місяці, але патрульні мало що можуть вдіяти.

Як розповів Сергій, представник ЦК «Азов», про проблеми вже всі й так давно знають: « Це прекрасна громадянська ініціатива, це крок керівництва МВС у нашу сторону, у сторону громадських організацій, громадянського суспільства. Звісно, поки що особливо у цю ідею не віримо, але я буду займатися цим. Я  ввійду до складу цієї комісії, я буду контролювати та допомагати. Буду одним з тих, хто буде цим займатися», - розповів Сергій. За його переконанням, поліція повинна діяти разом з громадськими організаціями, і таким чином боротися з криміналом.

За словами присутніх на зустрічі громадян, проблеми є не лише у місті , але і у області – наприклад,  особи, які представляються поліцейськими, вже відібрали у жителів Богодухівського району сім автомобілів, наче -  б то незаконно оформлених. У таких випадках порадили відразу звертатися на гарячий телефон до Служби Внутрішньої безпеки поліції. Також представники громадських організацій звернулися до радника міністра за допомогою у вирішенні проблеми квартирних аферистів за адресою Дарвіна 21, які надають «інформаційні послуги», прохали вирішити проблеми з «догхантерами» і незаконною вирубкою лісів, контрабандою вугілля і будівництвом підприємств у екологічно непридатних для цього районах.

Серед головних проблем саме у роботі правоохоронних структур – хабарництво, відсутність діалогу з громадськістю. Саме через це у подальшому буде створена спеціальна комісія, яка буде вирішувати найболючіші проблеми громадян.

Усі учасники зустрічі мали змогу особисто донести свою позицію до вищого керівництва МВС. Від активістів,у свою чергу, попрохали документального оформлення питань у вигляді заяв, і долучення до подальшої співпраці у вирішенні складних проблем.

comments powered by HyperComments