Коли у Харькові увімкнуть тепло: інформація від мера

П'ятниця, 30 вересня 2016, 08:37
Теплу воду в системи централізованого опалення харківських домівок запустять, як тільки середньодобова температура протягом трьох днів буде триматися на рівні 8-ми градусів вище нуля.
Коли у Харькові увімкнуть тепло: інформація від мера

Про це повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес у виступі по телебаченню.

За його інформацією, усі відповідні служби готові до подачі тепла на 100%.

«Подача тепла проходить поетапно. Ми маємо право включити тепло, коли середньодобова температура три дні триматиметься на рівні 8 градусів. Поки таких днів не було. Чекати істотного зниження температури ми не будемо, але повинні мати законні підстави для включення тепла», – сказав міський голова.

На питання харків'ян, у яких немає гарячої води, Геннадій Кернес відповів, що це тимчасово.

«У деяких людей тимчасово не було гарячої води. Це пов'язано з тим, що не працювала ТЕЦ-5, але вона вже свої потужності розкрила, ТЕЦ-3 готова, і ми готові подати гарячу воду і тепло. Гаряча вода буде днями по всьому місту», – пообіцяв міський голова.

Він, між іншим, нагадав, що тарифи на тепло і гарячу воду встановлює Національна комісія, котра здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. А от аби оптимізувати процес нарахування субсидій і пільг і позбавити харківців від великих черг і довгого процесу перерахунку, в Харкові будують три нові центри – Регіональний центр надання адмінпослуг на проспекті Тракторобудівників, а також в адміністраціях Київського і Шевченківського районів.

«Ми хочемо забезпечити своєчасний перерахунок отримання пільг і субсидій. Щоб бідний не платив за багатого. Можна прийти у будь-який адмінцентр і зробити перерахунок, а коли почнуть роботу нові центри, перерахунок проводитиметься автоматично», – зазначив міський голова.

comments powered by HyperComments