У Харкові ходою відзначили День захисника України

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 14 жовтня 2016, 20:27
Харків’яни влаштували святкову ходу до Дня захисника України – з прапорами, гучними гаслами та виконанням державного гімну.
У Харкові ходою відзначили День захисника України

Марш стартував на площі Конституції. Там зібралися представники різноманітних громадських організацій, які виникли і під час, і після самого Майдану. Також можна було побачити українських військових та просто небайдужих харків’ян. Єдиного організатора як такого не було взагалі.

«Це національне свято України, – підкреслив Гліб Тимошенко, співорганізатор ходи, – день її захисника. Він присвячений всім людям, що захищають Україну. Цей день важливо відзначати. Адже ти можеш хоча б один день на рік спокійно висловити власну думку. Це, звичайно, можна робити кожен день. Але сьогодні ми це робимо всім гуртом. Подивитися один одному в очі, дізнатися, як справи. А також вшанувати пам’ять всіх тих побратимів, які вже не з нами».

За його словами, під час маршу були вжиті відповідні заходи безпеки: попереджені всі правоохоронні органи, та і людей в уніформі також вистачало. Маршрут від майдану Конституції і до площі Свободи знайомий силовики, а отже, за словами Тимошенка, є безпечним.

«Весь православний світ завжди відзначав свято Покрови, – розповів Сурен Кочарян, співорганізатор Харківського Євромайдану, – але в цей день, фактично, відзначали своє свято українські козаки, згодом – Українська повстанська армія, а зараз – захисники України. Харків свого часу, 2014 року, вистояв і не був захоплений Росією. І це завдяки нашим захисникам, які зараз воюють на фронті. І тому для Харкова це також має велике значення».

Учасники заходу розгорнули довгий прапор, який далеко простирався під час ходи. Вони заспівали гімн України, а також скандували гасла «Одна, єдина, соборна Україна», «Україна понад усе», «Слава Україні – героям слава» тощо. Не забули згадати «добрим» словом Путіна та так звану Новоросію. Захід пройшов без неприємних інцидентів. Завершився він мітингом на площі Свободи.

comments powered by HyperComments