1000 бібліотек Півдня та Сходу України отримають книги з історичної тематики

Юлія Гуш  |  Субота, 5 листопада 2016, 13:22
У межах акції «Книжкова навала» 1000 бібліотек південних та східних регіонів України отримають благодійну допомогу у вигляді нових примірників з історичної літератури.
1000 бібліотек Півдня та Сходу України отримають книги з історичної тематики

Така новина пролунала під час презентації проекту «Відкрита школа історії», який має на меті поглибити рівень знань простих українців стосовно власної історії. До нього приклали зусилля представники ініціативи «Likbez. Історичний фронт» та групи «Інформаційний супротив». В межах проекту в Східних та Південних регіонах країни заплановані відкриті лекції з різних дискусійних питань, що стосуються історії. Їх читатимуть спеціалісти з Києва та інших міст України. Щодо Харкова, то тут лекції пройдуть 4 та 5 листопада в ХНУ імені В.Н. Каразіна.

«В процесі нашої роботи ми вияснити, що історична контрпропаганда в Україні має полягали в просвітництві та популяризації історії, – підкреслив Кирил Галушко, координатор проекту «Likbez. Історичний фронт», – у нас немає якогось Міністерства історії чи Міністерства правди, щоб вказувати історикам, як саме трактувати історію України, як писати та що думати. Тобто, у нас достатньо плюралістична спільнота, але об’єднана спільною ідеєю».

Акція «Книжкова навала» була ініційована групою «Інформаційний супротив». У його межах 1000 бібліотек Сходу та Півдня України отримають благодійну допомогу у вигляді комплектів сучасної та найбільш актуальної історичної літератури. Харківські та Луганські бібліотеки вже отримали 200 комплектів книг про Голодомор 1932-1933 років.

comments powered by HyperComments