Харків: Децентралізація на марші - Світлична

Юлiя Гуш  |  Субота, 19 листопада 2016, 14:27
Підсумком сьогоднішнього виїзного засідання бюджетного комітету парламенту стало уточнення переліку потреб Харківщини в фінансуванні головних галузей на 2017 рік.
Харків: Децентралізація на марші - Світлична

«В Харківській області відбулося виїзне засідання Бюджетного комітету Верховної Ради. Вперше за роки незалежності України. Дякую Андрій Павелко та всім членам комітету за підтримку регіональних ініціатив, що мають стратегічне значення для подальшого розвитку Харківщини», - написала у своєму блозі голова Харківської облдержадміністрації  Юлія Світлична в пості під назвою "Децентралізація на марші".

«Аби посилити можливості бюджетів розвитку громад, Харківська область виступила з пропозицією лишати в місцевих бюджетах 5% рентних платежів за користування надрами. Для нашої області, де видобувається 40% природного газу в Україні, це понад 700 млн. грн. на рік. Ці кошти будуть спрямовані на нову інфраструктуру в районах, ремонт об’єктів соціальної сфери, нові робочі місця і соціальні програми. Маємо повну підтримку комітету в цьому питанні. Окрема увага – будівництву школи в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочні. Проект, що був розрахований на три роки, плануємо добудувати за два. Під контролем – безперебійне фінансування будівництва великої концертної зали Харківської обласної філармонії майже на 800 місць. Плануємо відкрити її двері вже за 2 роки. А це – принципове посилення культурного статусу Харківщини і ще один потужний інструмент інтеграції області в міжнародний гуманітарний, а відтак і економічний простір. Серед об’єктів дорожнього комплексу в центрі уваги на наступний рік – траса «Харків – Суми», яка не ремонтувалася 15 років і в «антирейтингу» за кількістю звернень громадян лишає далеко позаду всі інші дороги державного значення. Будівництво метро – ще один пріоритет. Це комфорт і безпека харків’ян, вагома конкурентна перевага та чинник економічного розвитку обласного центру. Також серед знакових для Харківщини об’єктів – Регіональний центр адмінистративних і соціальних послуг, що розрахований на обслуговування 1800 клієнтів на день. Це новий стандарт якості послуг для населення, акцентований на соціальний компонент. Регіональний ЦНАП плануємо відкрити навесні 2017 року».

Світлична пише:

«Разом з Урядом і Верховною Радою твердо налаштовані виконати ті зобов’язання, які влада взяла на себе ще два десятки років тому. У країнах Європи непростий процес децентралізації розпочався ще півстоліття тому і триває досі. Україна не має стільки часу для реформ. Тому дуже важливо ефективно та оперативно узгоджувати позиції центру і регіонів. Новий формат роботи бюджетного комітету парламенту створює для цього ще один механізм, а Харківщина отримує нові можливості для розвитку»

Нагадаємо, що сьогодні у Харкові пройшло виїздне засідання Комітету Верховної Ради України. Тема засідання – потреби регіону у фінансування найважливіших напрямків розвитку.

Фото: Сергій Козлов

comments powered by HyperComments