До річниці Революції Гідності громадські активісти та військові отримали пам’ятні нагороди

Юлія Гуш. Фото - Сергій Козлов  |  Вівторок, 22 листопада 2016, 08:02
Під час святкування третьої річниці Революції гідності були нагороджені військові, волонтери та активісти, які особливо відзначилися протягом останніх років.
До річниці Революції Гідності громадські активісти та військові отримали пам’ятні нагороди

Нагородження відбулося під час відзначення Дня Гідності та Свободи в Харкові. Воно проходило поблизу пам’ятника Шевченку, що вже давно стало традиційним місцем для проведення таких заходів.

«Вважаю що сьогоднішня дата є однією з головних в історії сучасної України. Саме молодь, прогресивне та європейськоспрямоване суспільство повстало проти повернення країни до пострадянських часів. Тоді перемогла наша воля до свободи, і саме Харківщина стала форпостом не тільки всієї України, але і європейської спільноти», - сказала губернатор Харківської області Юлія Світлична.

Вона пообіцяла громадськості підтримати будь-які проекти, направлені на розвиток Харківського регіону.

Серед нагороджених – військові, які брали участь в бойових діях, громадські активісти, волонтери та люди, які відзначились під час подій Євромайдану.

Леонід Онищенко, волонтер АТО: «Це громадські організації, де люди знають один одного не по анкеті, а по життю. Вони обрали достойних. Тих, хто приймав дуже активну участь і в Майдані, і в самому початку АТО, коли у нас було обмаль сил, майже не було збройних сил і добровольці їхали захищати країну ціною власного життя».

Таким чином, медаллю «За оборону Щастя» було нагороджено троє людей. Нагрудні знаки «Гідність та воля» отримали представники самооборони, які брали активну участь при обороні ХОДА, а також в непростих подіях весни та літа 2014 року. Крім того, вони були присутніми під час кожного публічного заходу у якості охоронців, а на даний момент входять до лав Територіальної оборони. Четверо людей отримали медалі «За мужність і самовідданість».

Вони брали активну участь не тільки в майданівському, а й волонтерському русі.

Іван Діденко, «Громадська самооборона»: «Є дівчата, які брали активну участь в процесі Майдану, були на охороні та захисті. Були ті, хто постраждав від вибуху 22 лютого. Частина людей була в АТО, частина є волонтерами. Це все достойні люди. Але, на жаль, ми сьогодні не можемо нагородити всіх достойних людей. Але, я думаю, заходів багато. І необхідно, щоб ця пам’ять була. У кожного, у кожній родині».

Після завершення нагородження, за старою традицією, діяв вільний мікрофон. Завдяки якому всі охочі могли висловити власну думку щодо того, що зараз відбувається в країні. Та і просто подякувати людям, які багато що зробили для її захисту.

Фото: Сергій Козлов

comments powered by HyperComments