Під час навчань на базі «Сокільники» студентам і військовим показали екзотичну зброю

Справжня Варта  |  Четвер, 24 листопада 2016, 18:08
На навчальній базі МВС «Сокільники» ГО «Східний корпус» і ЦК «Азов» за участю обласного військкомату провели військово-тактичні змагання студентської молоді Харкова. 
Під час навчань на базі «Сокільники» студентам і військовим показали екзотичну зброю

За словами інструкторів, навчання студентів, що об'єдналися в 10 команд по 8 осіб, проходили в шести зонах. Всі етапи і сектори гри були розроблені і контролювалися бійцями і активістами ГО «Східний корпус» і ЦК «Азов».

Перша зона – збирання-розбирання зброї. Друга – демонстрація озброєння роти «Східний корпус», представлена дуже широко: від пістолетів (ПМ, Форт, ПБС), снайперських гвинтівок і автоматів (АК, АКСУ) до кулеметів (ПК, ПКМ, ДШК) та гранатометів (РПГ «Муха», АГС). Райвійськкомати надали ММГ (макети автоматів), столи і армійські агітнамети.

Третім етапом була демонстрація активістами ГО «Східний корпус» і ЦК «Азов» техніки рукопашного бою і методів обеззброєння супротивника, озброєного ножем, пістолетом і автоматом. 

Четвертий етап – палочний і ножовий бій, в якому після інструктажу всі могли себе спробувати. Студенти провели навчальні поєдинки, відірвати від яких їх було важко – змагання виявилися для них надзвичайно цікавими і пізнавальними. 

П'ятий етап являв з себе естафету: спортсмени «Східного корпусу» показали, як проходити смугу перешкод на час. Після цього настала черга команд, причому час фіксувався згідно командного заліку – від першого до останнього спортсмена.

На шостому майданчику штурмовики групи спеціального призначення «Східний корпус» продемонстрували, як перевіряють машини на блокпостах, працюють під час зачисток будівель, працюють в місті і т. д. 

«Назвати захід, який ми сьогодні провели, «Вогневим рубежем» - після вчорашніх подій язик не повертається, - розповідає активис ГО «Східний Корпус» Ігор «Ножевик» Пушкарьов. - Скоріше це військово-тактичні ігри з метою патріотичного виховання молоді. У хлопців горіли очі – маса вражень, в першу чергу від контакту зі зброєю. До речі, від нас не відходили не тільки студенти, але і самі військові: крім класичного АКМ було чимало екзотичної зброї, що досить рідко зустрічається у військах».

Вчення закінчилися нагородженням переможців змагань грамотами та кубками. На думку обласного військового комісара Юрія Калгушкіна, студенти «отримали надзвичайно корисний практичний досвід у військовій справі, який неодмінно варто розвивати в майбутньому».

comments powered by HyperComments