"Запали свічку": як це було у Харкові (фото)

Неділя, 27 листопада 2016, 08:33
26 листопада - у День пам’яті жертв голодоморів - на площі Свободи в Харкові пройшла акція "Запали свічку", в якій взяли участь представники облдержадміністрації та обласної ради, воїни АТО та представники громадськості.
"Запали свічку": як це було у Харкові (фото)

Харків'яни, що зібралися в центрі міста, виклали хрест із свічок, вогники запалали й у вікнах будівлі Харківської облдержадміністрації.

«Це загальнонаціональна трагедія, яку ми завжди маємо пам’ятати, - відзначив заступник голови ХОДА Михайло Черняк. – Маємо розуміти, що голодом в тоталітарні часи намагалися ламати людей. Проте знищити основу нашої нації не вдалося, українці пережили ті страшні події і, як нація, можливо, навіть стали сильнішими. На жаль, так випало нашому народу: переживати важкі часи - й тоді, і зараз. І, як відзначив у своїй промові Президент України Петро Порошенко, у всі часи агресія виходила з одного й того ж самого боку. Отже історію цієї трагедії має знати й нинішнє покоління. Адже той, хто не знає своєї історії, не має майбутнього».

Нагадаємо, вчора харків'яни приєдналися до траурної ходи по Сумській від площі Конституції до Молодіжного парку в пам'ять жертв голодоморів.

Раніше церемонія покладання квітів відбулася біля Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Раніше ми писали про те, що День пам'яті геноциду українського народу в цьому році відзначається 26 листопада.

У своєму зверненні до жителів області в День пам'яті Жертв голодоморів губернатор Юлія Світлична зазначила, що Голодомор 1932 - 33 років – це одна з найтяжчих сторінок в історії нашої держави.

ФОТО: Марія Зайцева

 

comments powered by HyperComments