Купили квартиру: чи можна розраховувати на субсидію

Середа, 30 листопада 2016, 18:20
Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг беззаперечно нараховується, якщо людина продала велику квартиру і купила меншу за площею.
Купили квартиру: чи можна розраховувати на субсидію

Про це розповіла заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова- Рубан.

Якщо ж сім'я покращила свої житлові умови, то позбулася права оформити субсидію на один рік. Але є низка винятків.

«Субсидія нараховується, якщо потрібно було купити квартиру більшої площі в зв'язку з народженням дітей, наприклад трійні, або необхідно було прийняти родичів із зони АТО. Все залежить від різних факторів. Детально про це можна дізнатися у фахівців районних управлінь праці та соціального захисту», - повідомила віце-мер.

Щоб розібратися, чи розраховує людина на отримання субсидії, їй потрібно проаналізувати свій сімейний бюджет, свої доходи, розрахувати субсидію, скориставшись схемою на сайті Міністерства соціальної політики України, подати заяву, декларацію про доходи та скористатися своїм правом на цю державну допомогу.

«Люди не звертаються по субсидію, тому що їм здається, що вони на неї не розраховують. Багато хто вважає, що краще залишити пільгу, яка у них є. А за новим законодавством людина повинна вибрати, чим скористатися - пільгою або субсидією. Але пільга залежить від доходу сім'ї, і якщо скласти весь дохід, розділити на кількість членів сім'ї і ця сума буде перевищувати 1930 грн на одну людину, то пільга в цьому випадку вже не надається. Але при цьому у громадян є право оформити субсидію», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Також вона попросила харків'ян уважно заповнювати всі документи, правильно вказувати офіційну посаду і назву місця роботи, не забувати вказувати додаткові джерела доходів (гонорари, премії), контактний телефон. Прикладами заповнення декларацій і заяв можна скористатися на сайті Мінсоцполітики.

Нагадаємо, З 1 листопада поточного року всі теплопостачальні підприємства зобов’язані оформлювати заяви громадян на розстрочку оплати послуг з централізованого опалення, не вимагаючи жодних додаткових документів, непередбачених постановою Кабінету Міністрів № 744, - заявив Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, коментуючи ситуацію, коли деякі теплопостачальні підприємства відмовляють їм у наданні можливості сплачувати рахунки за централізоване опалення рівними частинами протягом року.

Кістіон нагадав, що постанова Кабінету Міністрів України № 744 «Про зменшення фінансового навантаження на споживачів щодо оплати послуги з централізованого опалення шляхом створення умов для отримання розстрочки на оплату послуги з централізованого опалення» набрала чинності 1 листопада 2016 року.

 

comments powered by HyperComments