Під час «пожежі» на «Укртелекомі» евакуювали 600 людей (ФОТО)

фото - Сергій Козлов  |  Середа, 30 листопада 2016, 16:02
Сьогодні, 30 листопада, у Харкові пройшли пожежно-тактичні навчання по гасінню великих пожеж на об’єктах, де одночасно може перебувати багато людей.
Під час «пожежі» на «Укртелекомі» евакуювали 600 людей (ФОТО)

Навчання відбувалися на базі міжміської телефонно-телеграфної станції Харківської філії ПАТ «Укртелеком». Рятувальники ГУ ДСНС в Харківській області відпрацювали організацію та прийоми тактики гасіння пожеж із застосуванням великої кількості сил та засобів на подібних об’єктах.

Зокрема, в "ліквідації надзвичайної ситуації" були задіяні підрозділи пожежно-рятувальної служби, котрі повинні реагувати на ліквідацію пожеж та надзвичайних ситуацій на даному об’єкті згідно плану залучення сил та засобів. Всього 4 оперативних відділення основного призначення та 3 спеціальних, а також 20 чоловік особового складу.

Навчання складались з кількох епізодів: бойове розгортання, організація роботи штабу пожежогасіння, евакуація людей та надання першої медичної допомоги постраждалим.

Згідно тактичного задуму при проведенні монтажних робіт в комутаторній залі на 3-му поверсі виникла пожежа. В даних умовах утворилась небезпека людям в сусідніх приміщеннях, а також в приміщеннях, що знаходяться зверху і знизу. Вогонь та дим розповсюджувались в коридор та верхні поверхи. Враховуючи дані обставини, керівник гасіння пожежі прийняв рішення щодо гасіння пожежі по фронту розвитку та захисту приміщень 2-го та 4-го поверхів. Одночасно з цим була проведена евакуація всього персоналу об’єкту сходовими клітинами. Всього з усіх 9-ти поверхів будівлі було евакуйовано біля 600 чоловік.

завдання з успішного гасіння умовної пожежі та евакуації людей рятувальниками були успішно виконані. На 38-й хвилині після надходження повідомлення про пожежу вона була локалізована, ще за 10 хвилин ліквідовано повністю.

Керівництво навчань позитивно оцінило дії рятувальників та обслуговуючого персоналу об’єкту. Співробітники «Укртелекому» також відпрацювали правильність дій при користуванні первинними засобами пожежогасіння.

ФОТО: Сергій Козлов

comments powered by HyperComments