Водіїв на дорогах Харківщини обіцяють завтра зігріти

Четвер, 1 грудня 2016, 15:01
Харківські рятувальники говорять, що готові розгорнути пункти обігріву,зокрема, на трасі Харків-Київ.
Водіїв на дорогах Харківщини обіцяють завтра зігріти

2 грудня на Харківщині очікується різке погіршення погодних умов: гідрометцентр прогнозує заметіль, налипання мокрого снігу, ожеледь на дорогах, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

В Службі автомобільних доріг відзначили, що, в разі рясних снігопадів, на дороги області планують вивести близько 165 одиниць техніки. В першу чергу будуть розчищати і посипати відсів-солоними сумішами траси державного значення, до яких відноситися також окружна дорога, а потім - місцеві шляхи. Також в першу чергу обробляються спуски, підйоми, небезпечні повороти і перехрестя.

В свою чергу, за інформацією помічника начальника ГУ ДСНС Ігоря Лупандіна, підготовлені автомобілі підвищеної прохідності, а також резервна техніка. Він також повідомив, що при істотному погіршенні погодних умов підрозділами служби з надзвичайних ситуацій в області будуть розгорнуті пункти обігріву.

«Ці пункти обігріву будуть розгорнуті на головних дорогах регіону. Наприклад, по трасі Харків - Київ на спуску-підйомі поблизу Валок. Якщо будуть затори, водії зможуть зайти в кунг до рятувальників, зігрітися та випити чаю», - розповів Лупандін.

У зв'язку з прогнозованим погіршенням погодних умов дорожники і рятувальники просять водіїв без особливої ​​потреби не виїжджати на дороги, бути уважними за кермом, не перевищувати допустиму швидкість і не виконувати ризикованих маневрів.

Нагадаємо,  через нічний снігопад 29 листопада на вулицях міста ускладнився автомобільний рух. Зокрема, вранці затор утворився на вулиці Леся Сердюка, яка об'єднує спальний район Північна Салтівка з вулицею Героїв праці.

 

comments powered by HyperComments