На Сіверському Донці ДСНСники та місцеві жителі врятували лося (ФОТО)

Четвер, 15 грудня 2016, 10:44
14 грудня о 12:45 рятувальникам стало відомо від випадкових свідків про те, що поблизу с. Донецьке Ізюмського району Харківської області в річці Сіверський Донець знаходиться дорослий лось.
На Сіверському Донці ДСНСники та місцеві жителі врятували лося (ФОТО)

За їх словами, тварина не могла вибратися на берег. На порятунок приїхав черговий караул 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини на аварійно-рятувальному автомобілі підвищеної прохідності на шасі «ГАЗ-66». Там вже зібралось декілька жителів с. Донецьке, котрі намагались допомогти тварині.

Напевно, лось намагався перепливти річку завширшки біля 20 м., але, допливши до протилежного берега, не зміг на нього вибратись. Йому на заваді стала кромка льоду шириною 5 м і товщиною біля 5 см. Її ніяк не вдавалось зламати тварині. Довгий час перебуваючи у холодній воді вона все більше виснажувалась. Люди, котрі прийшли на допомогу, прорубали лід підручними засобами, але виснажений лось все одно не міг самостійно вийти на берег. Прибулі рятувальники обв’язали його конструкцією з рятувального поясу та мотузок і за допомогою рятувального автомобілю витягли на тверду поверхню.

Після того, як врятований прийшов до тями від шокового стану, побіг собі у ліс. Видимих ушкоджень він не зазнав. В рятувальній операції приймало участь 4 рятувальників, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

comments powered by HyperComments