На Харківщині оздоровлено всіх дітей, батьки яких загинули в АТО

Середа, 21 грудня 2016, 10:32
За кількістю використаних коштів з обласного бюджету Харківська область стала другою серед регіонів України, поступившись лише Києву
На Харківщині оздоровлено всіх дітей, батьки яких загинули в АТО

Про це було заявлено під час обласного штабу під головуванням заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева.

За даними Мінсоцполітики, Харківська область посіла перше місце серед регіонів України за показником загального охоплення дітей оздоровленням та відпочинком. Протягом року в області було оздоровлено 223 тисячі осіб, або 92,3% від загальної кількості дітей шкільного віку (7-17 років). Друге місце за цим показником - у міста Київ (94 тисячі дітей, або 73%). При цьому середній показник охоплення дітей оздоровленням та відпочинком по Україні становив 52,8%.

«Особлива увага приділялася оздоровленню та відпочинку дітей пільгових категорій. На Харківщині відпочили та оздоровилися 127 тисяч таких дітей - 92% від загальної кількості. Середній показник по Україні склав 51%, - зауважив в ході засідання начальник Управління у справах молоді та спорту Віталій Кириленко. - Крім того, в Харківській області мешкають понад 5700 дітей внутрішньо переміщених осіб і 1300 дітей учасників АТО, і завдання, які ставила для себе обласна адміністрація по їх оздоровленню, виконані».

Зокрема, на 100% оздоровлено дітей, батьки яких загинули в АТО, при виконанні службових обов’язків або від нещасного випадку на виробництві. Понад  90% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, дітей переселенців, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, чорнобильців та інших пільгових категорій.

Бабічев відзначив, що «на підсумковій нараді в міністерстві досвід Харківщини було запропоновано поширювати на інші регіони. Голові ХОДА Юлії Світличній висловлювали вдячність колеги, зокрема - з Донецької області, за належну організацію відпочинку дітей саме з цього регіону».

Нагадаємо, що  влітку на території Харківської області було організовано роботу 752 таборів, з них 29 - стаціонарних позаміських та санаторного типу. Вдалося відновити діяльність таборів «Лісова галявина» Харківського району та «Зелена гірка» заводу «Оргтехніка», які не працювали у попередньому році.

Окрім стаціонарних закладів, відпочинок дітей організовували 707 таборів з денним перебуванням, 14 закладів праці та відпочинку та 2 наметові містечка.

Крім того, протягом року за кошти державного бюджету на оздоровлення та відпочинок було направлено 580 дітей до табору «Молода гвардія» та 183 - до табору «Артек» (м. Київ).

Також раніше вихованці Харківського санаторного НВК №13 отримали подарунки від Світличної. У Харківському санаторному навчально-виховному комплексі № 13 проходять лікування та навчаються 265 дітей із вадами хребта, 20 з них – дошкільнята.

comments powered by HyperComments