Харківщина-2016: відремонтовано 4 тис. км доріг загального користування і 13 тис. кв. м комунальної мережі

Середа, 4 січня 2017, 10:36
Такі підсумки року підвів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець
Харківщина-2016: відремонтовано 4 тис. км доріг загального користування і 13 тис. кв. м комунальної мережі

Серед найважливіших ремонтних робіт начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець виділив дорогу Чугуїв – Мілове / відновлення ділянки траси від села Коробочкине до міста Куп'янськ 32 км та ямковий ремонт на протяжності 42 км/,  ремонти на трасі Харків – Охтирка на ділянці до Богодухова протяжністю 16 км,  окремі ділянки об’їзної дороги (загалом майже 10 км), під’їзну дорогу до селища Хорошеве та під’їзд до санаторію Бермінводи.

Крім того, дорожники відновили покриття мосту через Сіверський Донець в Ізюмі.

«В минулому році вперше для ліквідації аварійної ямковості були застосовані шість методів: гарячим асфальтобетоном та холодними сумішами, литим асфальтобетоном, струменевими машинами, із застосуванням ремонтерів, методом просочення. В рамках експерименту для виконання ямкового ремонту було залучене інноваційне обладнання з інфрачервоними випромінювачами. Така технологія дозволяє повторно використовувати старий асфальтобетон та суттєво економити витрати нових дорожньо-будівельних матеріалів», - розповів Євген Зражевець.

Також за рахунок субвенції з державного бюджету у Барвінківському, Богодухівському, Великобурлуцькому, Дергачівському, Зміївському, Коломацькому, Краснокутському, Харківському районах та у містах Ізюмі, Люботині, проведено роботи капітального характеру і відремонтовано понад 13 тис. кв. м  вулично-дорожньої мережі.

Нагадаємо, що Міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав Харківщину серед перших регіонів з ремонту доріг.

«Там, де губернатор бере на себе відповідальність і є у міцному контакті із облавтодорами, маємо результат. Області отримують належне фінансування та належним чином його використовують. Дійсно, Західній Україні пощастило більше, адже половина коштів отримана у результаті митного експерименту», – розповів Омелян.

comments powered by HyperComments