Африканська чума: на Харківщині встановлено 25 карантинно-поліцейських постів

П'ятниця, 13 січня 2017, 19:08
Смерть свині від чуми підтверджено.
Африканська чума: на Харківщині встановлено 25 карантинно-поліцейських постів

Сьогодні в Харкові відбулося засідання Державної протиепізоотичної комісії при ХОДА, передає прес-служба Харківської обласної державної адміністрації.

За інформацією в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Олександра Тертишника,  лабораторне дослідження підтвердило, що причиною смерті тварини 11 січня 2017 року у селі Білаші став вірус африканської чуми свиней.

«На даний момент розробляється програма щодо недопущення поширення збудника АЧС. - Ми зараз повинні «озброїти» ветлікарів і представників Держпродспоживслужби усіма необхідними засобами», - прокоментував ситуацію перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Нагадаємо, перший випадок АЧС в Харківській області зафіксували 29 серпня 2016 року. З того часу в рамках карантинних заходів в регіоні було встановлено 25 карантинно-поліцейських постів. Всього було обстежено понад 140 тисяч дворів в 281 населеному пункті в 15 районах області.

Як повідомлялося раніше, у зв`язку з останнім зафіксованим випадком АЧС у Дергачівському районі області введено карантин.

comments powered by HyperComments