Без гарячої води та у холодних квартирах: Харків з завтрашнього дня

Вівторок, 24 січня 2017, 10:02
За вимогами НАК «Нафтогаз України» з 25 січня КП «Харківські теплові мережі» повинно відключити гарячу воду і знизити температуру теплоносія в житлових будинках
Без гарячої води та у холодних квартирах: Харків з завтрашнього дня

18 січня підприємство отримало повідомлення про необхідність самостійно припинити споживання природного газу. У разі невиконання цієї вимоги припинення постачання газу буде здійснено примусово. Наслідком цього стане значне зниження температури теплоносія та зниження якості наданих послуг.

Відсутність номінацій НАК "Нафтогаз України" пов’язує з невиконанням графіку та неоплатою поточного споживання природного газу.

За словами директора ХТМ Сергія Андрєєва, якщо Харкову не виділять газ на січень, то, відповідно до закону «Про ринок природного газу», весь обсяг газу, спожитого в цьому місяці, «Нафтогаз України» може порахувати за подвійним тарифом, що буде взагалі непідйомною сумою для підприємства, - близько 1,2 млрд грн.

«Ми написали листи і в «Нафтогаз», і профільному віце-прем'єру Геннадієві Зубку, повідомлена про це міська і обласна влада. І мер Геннадій Кернес, і губернатор Юлія Світлична вже втрутилися в цей процес. Ми дуже розраховуємо, що кошти будуть виділені, оплати проведені, і тоді харків'яни не відчують наслідків ситуації, яка склалася», - підкреслив директор «ХТМ».

Сергій Андрєєв повідомив, що питання необхідно вирішити до 25 січня. В іншому випадку підприємству доведеться відключити гарячу воду і знизити температуру теплоносія.

 

 

.

comments powered by HyperComments