ХОДА опублікувала список госпітальних округів: Люботин залишився з багатопрофільною лікарнею

Четвер, 9 лютого 2017, 17:01
Станом на 7 лютого у Харківській області планується організувати 15 лікарень інтенсивного лікування першого рівня.
ХОДА опублікувала список госпітальних округів: Люботин залишився з багатопрофільною лікарнею

Проект госпітальних округів Харківської області станом на 7 лютого опублікований на сайті ХОДА.

Так, лікарні інтенсивного лікування першого рівня розташовуватимуться у Люботині, Дергачах, Золочіві, Богодухові, Краснокутську, Валках, Мерефі, Чугуїві, Вовчанську, Куп`янську, Балаклії, Ізюмі, Лозовій, Краснограді, Первомайському. 

Нагадаємо, 7 лютого заступник голови ХОДА Михайло Черняк повідомив журналістам, що лікарню в Люботині буде збережено, і це питання знаходиться на контролі у голови ХОДА. Стосовно протестних акцій, які відбувалися у Люботині минулого тижня з приводу нібито закриття міської лікарні у зв'язку з майбутньою реформою госпітальних округів, він підкреслив, що щодо медичної реформи зараз викликли певні політичні хвилювання, проте об’єктивних причин на це не існує, і людей просто вводять в оману з приводу того, що відбувається.

За словами депутата обласної Ради, члена Громадської ради при Міністерстві охорони здоров'я та експертної групи з впровадження медичної реформи в Харківському регіоні Вікторії Мілютіної, ситуація навколо міської лікарні Люботина - результат некомпетентності місцевої ради та загальної недовіри населення до влади, чим вміло скористалися популісти. Принципове питання для обласної влади – це збереження мережі закладів охорони здоров’я. 

comments powered by HyperComments