«Ніколи не здаватися». У Кадетському корпусі проведено патріотичний форум

Сергій Козлов  |  Субота, 18 лютого 2017, 11:02
На форумі начальнику «Кадетського корпусу», генералу-майору Олексію Середі вручено Почесну грамоту міськради
«Ніколи не здаватися». У Кадетському корпусі проведено патріотичний форум

Форум було  проведено для кадетів Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус».

Перед учнями виступили заступник голови Харківської міської спілки ветеранів Афганістану Геннадій Ломакін, український спортсмен, професійний борець Ігор Вовчанчин, капітан Збройних Сил України, учасник АТО Дмитро Медведь, учасник Паралімпійських ігор в Пекіні Микола Овчаренко, військовий медик, який оперував донецьких «кіборгів», Олександр Калій. Вони поділилися своїми історіями, які дали зрозуміти, що в житті немає нічого неможливого.

Державна гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» створена в 2013 році. Це державний загальноосвітній навчальний заклад II-III ступенів інтернатного типу з військово-професійною спрямованістю навчання та виховання.

Кадетський корпус є єдиним навчальним закладом в Україні, де учні, починаючи з 7-го класу, поєднують отримання базової та повної загальної середньої освіти з посиленою військово-фізичною підготовкою. Зараз в Кадетському корпусі навчається близько 500 кадетів, це учні 7-11 класів з 17 областей України. 

Використано фотографії Сергія Козлова та сайту Харківської міськради.

comments powered by HyperComments