Опалювальний сезон не завершиться раніше призначеного терміну

Вівторок, 28 лютого 2017, 20:03
Незважаючи на будь-які погодні умови, цього року опалювальний сезон триватиме згідно назначеного плану. Тільки температура на теплоносіях буде регулюватися відповідно до погодних умов.
Опалювальний сезон не завершиться раніше призначеного терміну

Про це розповів Євген Шахненко, заступник голови Харківської облдержадміністрації. За його словами, опалювальний сезон на Харківщині проходить стабільно і жодних серйозних збоїв в тепло- та газопостачанні зафіксовано не було.

«До кінця опалювального сезону у нас залишився 1 місяць, – зазначив він, – звісно, ми будемо регулювати температуру на наших теплоносіях згідно до температури оточуючого середовища. В Харківській області опалювальний сезон проходить в стабільному режимі. У нас крупних аварій та неприємностей протягом всього сезону не було. Думаю, що і не буде. Найбільш значний випадок відключення від газопостачання стався у Великобурлуцькому районі, але там все протягом доби було виправлено. Більше нічого такого серйозного у нас не було. Хочу відзначити чітку взаємодію усіх служб області – це і МВС, і дорожні служби, і енергетики з Обленерго, і газові служби».

Також Шахненко зазначив, що цієї зими було використано в 2 рази більше пісочної та сольової суміші для прибирання доріг, ніж в попередні роки. «Такої зими у нас не було за останні декілька років. Хочу сказати, що в цих непростих умовах служби спрацювали нормально. У нас, на відміну від деяких інших областей, жодного разу не припинявся рух на основних магістралях».

Сергій Пляка, перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в Харківській області, додав, що в попередні роки залишок піску та солі, якими посипають дороги, досягав до 30% від загальної маси. А цього року він становить близько 10%. «Це показує, що велика кількість солі була висипана, – зазначив він, – але вона має згубний вплив на покриття (доріг). Особливо на те, що вже десятки років не ремонтувалось. А воно має властивість руйнуватися. І під впливом солі це відбувається набагато швидше».

Загалом передбачено, що на окремих дорогах будуть проводитися ремонтні роботи. Але незважаючи на наявний стан доріг, капітальний ремонт цього року не передбачається.

comments powered by HyperComments