В першу чергу ми зацікавлені в реалізації програм ЄС для малого та середнього бізнесу - Світлична

Середа, 1 березня 2017, 14:05
Харківському бізнесу є що запропонувати європартнерам
В першу чергу ми зацікавлені в реалізації програм ЄС для малого та середнього бізнесу - Світлична

Таку думку висловила голова ХОДА Юлія Світлична під час зустрічі з делегацією Представництва ЄС в Україні.

Вона зазначила, що керівництво ХОДА зацікавлене в реалізації в області грантових програм ЄС, які забезпечать надалі продуктивне економічне зростання. У першу чергу - програм для малого та середнього бізнесу.

Ще один напрямок співпраці - надання інформаційного сприяння громадським організаціям Харківщини.

«Найчастіше наші цивільні організації не можуть правильно оформити заявку та викласти свою ідею, але ідеї - досить комплексні та цікаві, тому я просила б вас звернути увагу на підготовку громадських організацій до написання проектів», - сказала Юлія Світлична.

Губернаторка також нагадала, що до участі в проектах ЄС також готова харківська наукова й освітня спільнота.

«З метою наукової кооперації й створювався Харківський університетський консорціум - єдина площадка, де виші не конкурують один з одним, а доповнюють один одного, щоб інтегруватися у європейські проекти», - пояснила керівник області.

Керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вільчінскас, у свою чергу, запропонував розглянути можливість організації низки спільних заходів - як для бізнесу, так і для громадянського суспільства й освітньої сфери Харківської області.

«Потрібно більше інформаційного ресурсу про програми освіти, щоб люди відчули «смак» участі в цих програмах, - пояснив Юргіс Вільчінскас. - Як результат нашої зустрічі, ми можемо подумати про спільні заходи в наступному кварталі: подивитися, де є критичні точки, над чим потрібно попрацювати. Також можна розглянути перші місяці роботи нашого офісу - подивитися, який бізнес звертається, з якими питаннями, як шукають виходи на європейські ринки, і провести захід, який підсумував би ситуацію, за участю представників ЄБРР і наших консультантів».

Нагадаємо, що сьогодні в Харкові проходить дискусія в межах інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні».

comments powered by HyperComments