Прописку обіцяють оформлювати за 20 хвилин

Четвер, 2 березня 2017, 19:42
Але перед цим слід сходити в інтернет
Прописку обіцяють оформлювати за 20 хвилин

Документи для реєстрації чи зняття з реєстрації у певному місці проживання можна попередньо відправити в електронному вигляді на сайт dozvil.kh.ua.

Про це повідомив директор міського департаменту реєстрації Олег Дробот.

За його словами, орган реєстрації розглядає документи заявника на сайті і протягом доби дає розгорнуту відповідь.

«Щоб скористатися послугою, треба зареєструватися в особистому кабінеті, у якому надалі можна отримати інші сервіси та консультації. В особистому кабінеті в розділі «Електронні консультації» треба створити нову консультацію і прикріпити всі свої документи. Весь перелік необхідних документів та покрокова інструкція розміщена в розділі «Електронні послуги» на головній сторінці сайту. Протягом доби реєстратор дасть відповідь, чи всі документи в порядку, а також вкаже, чого не вистачає. Крім того, у відповіді детально розпишуть алгоритм подальших дій і вкажуть реквізити для оплати держмита», - розповів Дробот.

Сума держмита становить 13,6 грн, а у випадку звернення з порушенням термінів - 40,8 грн.

Чиновник пояснює, що після отримання позитивної відповіді від органу реєстрації заявник на тому ж сайті записується на особисту подачу документів у зручний час.

Зазначається, що послуга буде надана протягом 20 хвилин, і заявник отримає відповідний документ про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання.

Дробот нагадав, що всі громадяни України, а також іноземці, які постійно або тимчасово проживають в країні, зобов'язані протягом 30 календарних днів з моменту зміни місця проживання зареєструвати нове місце проживання. Крім того, протягом 3 місяців з дня народження дитини її місце проживання також повинно бути зареєстровано.

Раніше повідомлялося, що місцева прописка потрібна тим, хто хоче отримати "теплий кредит".

comments powered by HyperComments