Інтернат на Харківщині відремонтують за німецькі кошти

Середа, 15 березня 2017, 11:07
Мова йде про 10 млн грн
Інтернат на Харківщині відремонтують за німецькі кошти

В Оскільському психоневрологічному інтернаті, де проживає 405 людей з інвалідністю та людей похилого віку (в тому числі переселенці), замінять вікна та відремонтують приміщення. Також для установи придбають тренажерне, реабілітаційне та холодильне обладнання.

Допомога, яка надається в рамках проекту «Розвиток соціальної інфраструктури у зв'язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», надійде від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

На роботи буде виділено близько 10 млн грн, повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

"Це найбільший проект, який ми реалізуємо спільно з GIZ. Окремо буде проведена реконструкція корпусу під майстерню для підопічних - це приблизно 8 млн грн», - зазначив він.

За інформацією Шпараги, ремонтні роботи вже розпочато.

Чиновник також розповів, що загалом німецькі партнери передадуть обладнання для шести інтернатних установ Харківської області: Оскільського психоневрологічного, Богодухівського дитячого, Хорошевського, Вовчанського, Харківського геріатричних пансіонатів, а також Вовчанського спеціального інтернату.

Також GIZ реалізує проект з ремонту та забезпечення необхідним обладнанням кухні Богодухівського дитячого будинку-інтернату. Вартість проекту - 300 тис. грн.

Раніше повідомлялось, що розпочався капітальний ремонт однієї з найбільших вулиць Харкова.

comments powered by HyperComments