Співробітники ХТЗ розповіли Світличній про свої проблеми

Вівторок, 14 березня 2017, 16:28
Голова ХОДА провела виїзний прийом громадян на Харківському тракторному заводі
Співробітники ХТЗ розповіли Світличній про свої проблеми

Більш за все їх хвилювали питання медичної допомоги, у тому числі - надання матеріальної допомоги на лікування, призначення субсидій, побутові проблеми.

«Ми закладаємо в обласному бюджеті чималі кошти для надання матеріальної допомоги людям, які опинилися в складних обставинах. Тим, хто справді потребує такої підтримки, вона буде надана в максимально можливому обсязі», - зазначила Юлія Світлична.

Вона доручила керівникам Департаменту соціального захисту та Управління охорони здоров'я ХОДА взяти під особистий контроль вирішення питань, пов'язаних з соціальним і медичним забезпеченням громадян, які прийшли на прийом.

Також Юлія Світлична звернулася до керівництва заводу та представників профспілки з проханням підтримувати співробітників підприємства, що опинилися у важкій ситуації.

У ході робочої поїздки на завод голова ХОДА також проінспектувала роботу підприємства. Вона ознайомилася з роботою цехів та поспілкувалася з керівництвом заводу, пообіцявши подальшу підтримку підприємству.

«Було багато питань щодо долі заводу, але завдяки спільним зусиллям держави, особисто Президента України Петра Порошенка, інвестора, завод вдалося запустити, - зазначила Юлія Світлична. - Сьогодні головне завдання інвестора - виконати зобов'язання, взяті перед державою і перед трудовим колективом. Найважливіше - щоб у людей була робота і заробітна плата».

Юлія Світлична підкреслила, що запуск ХТЗ - один з етапів розвитку машинобудування області, яке є основою економіки Харківщини.

Виконавчий директор ХТЗ В'ячеслав Шевченко повідомив, що з моменту запуску підприємство випустило 107 тракторів, у середньому на заводі виробляють 7 тракторів на добу.

«Ми вдячні голові області Юлії Світличній за розуміння потреб заводу і особисту підтримку. За безпосереднього втручання Президента завод відновив роботу. Сьогодні у нас укладений ексклюзивний договір на 500 тракторів, є заявки від покупців з країн СНД. У цьому році ми плануємо випустити 2000 тракторів. Можливо, навіть більше», - розповів В'ячеслав Шевченко.

За його словами, за умов стабільного випуску продукції середню заробітну плату на заводі планують підняти до 8 тис. грн. Зараз вона становить близько 4,5 тис. грн.

comments powered by HyperComments