Кожен член ОСББ повертатиме кредит на енергоефективність у розмірі, пропорційному до його частки співвласника

Вівторок, 21 березня 2017, 18:38
Це передбачено у проекті Закону України «Про Фонд енергоефективності», якого у першому читанні сьогодні прийняв парламент
Кожен член ОСББ повертатиме кредит на енергоефективність у розмірі, пропорційному до його частки співвласника

У порівняльній таблиці до законопроекту міститься нова норма закону, якої не було у Законі України «Про житлово-комунальні послуги». Пропонується доповнити  Статтю 32. "Плата за житлово-комунальні послуги"  таким положенням:

"8. У випадку отримання кредитів за програмами Фонду енергоефективності, у порядку, визначеному Законом України «Про Фонд енергоефективності», витрати за ними щодо повернення кредиту, виплати процентів та виконання інших грошових зобов’язань розподіляються в платіжному документі між співвласниками пропорційно до їхніх часток співвласника, якщо рішенням зборів співвласників не передбачено іншого порядку розподілу витрат".

За оцінками урядовців, новий закон - інструмент, який дасть українським громадянам фінансову підтримку і технічні рішення для зменшення комунальних витрат. Мета створення Фонду енергоефективності в Україні — модернізація будівель і скорочення енергоспоживання.

Нагадаємо, що на Харківщині продовжено програму "теплі кредити".Власникам приватних будинків в Харкові компенсують облікову ставку Нацбанку у кредитах на утеплення житла. За рахунок бюджету Харкова саме фізичним особам, які візьмуть банківський кредит на енергоефективні заходи, планується компенсувати облікову ставку Нацбанку України. Згідно з рішенням Харківської міськради 21 грудня, компенсацію на термомодернізацію житла харків'яни можуть отримати в рамках державної програми часткової компенсації утеплення приміщень. Сама державна програма розповсюджюється і на фізичних, і на юридичних осіб.

comments powered by HyperComments