Соціально-економічний розвиток регіону не зупиняється, не зважаючи на близькість до Росії - Світлична

П'ятниця, 14 квітня 2017, 12:52
При цьому у регіоні - 600 кілометрів лінії напруги
Соціально-економічний розвиток регіону не зупиняється, не зважаючи на близькість до Росії - Світлична

Про це нагадала голова ХОДА під час зустрічі з французськими військовими.

На території області вживалися серйозні заходи безпеки, - сказала Юлія Світлична, коментуючи стратегічне положення регіону, у якому 11 районів межують з Російською Федерацією .

«Ми багато працюємо з міжнародними організаціями. У нас підписані меморандуми про співпрацю з посольством США. Посол ЄС в Україні свій перший регіональний візит зробив саме в Харківську область. У 2016 році в регіоні відкрито три міжнародні офіси - Консультативної місії ЄС, GIZ та ЄБРР. Разом з міжнародними партнерами ми втілюємо спільні проекти, серед яких - будівництво метро, яке підтримують Європейський інвестиційний банк та ЄБРР. За підтримки USAID у рамках процесів децентралізації ми будуємо сучасні центри надання адміністративних послуг, які стануть інструментами дерегуляції», -  розповіла французам Юлія Світлична.

У зустрічі з губернаторкою взяли участь директор Інституту стратегічних досліджень Військової академії Міністерства оборони Французької Республіки Жан-Батіст Жанжен Вільмер та наукові співробітники установи, а також військовий аташе Посольства Французької Республіки в Україні Крістіан Бартлен.

Нагадаємо, що трагедія в Балаклії, яка сталась 23 березня – це абсолютна диверсія. Таку думку висловив під час брифінгу в ДСНС Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За словами Зубко, правоохоронні органи обов’язково доведуть, що трагедія в Балаклії, яка сталась 23 березня – це абсолютна диверсія. Такий розвиток подій, коли в 02:58 ночі в Балаклеї відбувся перший хлопок, а в 03:05 – почалися розриви снарядів, свідчить про сплановану акцію, направлену на знищення армійського складу. 

Як раніше писала «Справжня Варта», губернаторка з рятувальниками провела "урок безпеки" для дітей.

Як повідомили у ДСНС, у пожежній частині школярам нагадали про заходи безпечної поведінки, правила безпеки життєдіяльності, а також продемонстрували  можливості аварійно-рятувальної техніки та обладнання. Кожна дитина мала змогу особисто відчути себе в ролі рятувальника, приміряти спеціальне спорядження, посидіти за кермом пожежної машини.

 

comments powered by HyperComments