Корпорації НЕФКО запропонували у Харкові підшукати для співпраці більш складні енергоефективні заходи

Вівторок, 25 квітня 2017, 18:38
Все прості енергоефективні заходи вже виконані
Корпорації НЕФКО запропонували у Харкові підшукати для співпраці  більш складні енергоефективні заходи

Проекти НЕФКО - заміна вікон, дверей, утеплення зовнішніх стін.

Але, за словами директор Департаменту комунального господарства міськради Олексія Богача,  всі прості енергоефективні заходи у будівлях бюджетних установ Харкова  вже виконані.

«Проводимо енергоаудит будівель, зберемо всю інформацію та обговоримо подальші можливості співробітництва. Харків активно займається енергоефективними проектами. По «Харківводоканалу» - це робота з муловими залишками, вироблення біогазу, заміна насосної групи. По «Харківських теплових мережах» - це реконструкція котелень і теплових пунктів, встановлення приладів обліку. У місті буде побудований сміттєпереробний завод. Вуличне освітлення працює в автоматичному режимі, замінені світильники. Тобто все прості енергоефективні заходи вже виконані. Ми надамо вам інформацію про будівлі підприємств і об'єктів соціальної сфери, які вимагають тепломодернізації», - зазначив Олексій Богач.

Північна екологічна фінансова корпорація - це міжнародна фінансова організація, створена в 1990 році країнами Північної Європи. 25 квітня, в Харківській міськраді пройшла зустріч директорів профільних департаментів міськради з представниками НЕФКО. Корпорація пропонує Харкову надати кредитні кошти на пільгових умовах на енергоефективні заходи в бюджетних будівлях, а також співпрацю на умовах співфінансування: кошти міського бюджету, кредит НЕФКО та грантові кошти.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у місті почали компенсувати відсотки за теплими кредитами. Програма почала діяти у Харкові з березня 2017 року.

Найчастіше харків'яни беруть кредити на придбання енергозберігаючих вікон та балконних дверей, на придбання обладнання і матеріалів для робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, на придбання радіаторів водяної системи опалення, опалювальних котлів.

126 перших позичальників отримають компенсацію  у розмірі облікової ставки Національного банку України, яка на 1 квітня становить 14% річних. На ці цілі місто спрямує понад 14 тис. 600 грн. Всього банками за даною програмою було видано кредитів на суму близько 4,5 млн грн.

comments powered by HyperComments