Влада надала подробиці скидання промислових відходів на Харківщині/ Фото, Смирнівка

П'ятниця, 19 травня 2017, 10:48
Через ці відходи, можливо, отруїлися діти
Влада надала подробиці скидання промислових відходів на Харківщині/ Фото, Смирнівка

Подія сталася 18 травня. "Двоє дітей 2000 року народження та одна дитина 2004 року народження /село Смирнівка, Лозівський район/ були госпіталізовані до Лозівської міської лікарні з попереднім діагнозом – отруєння промисловим газом. За останніми даними, зазначений діагноз не підтвердився. Діти залишаються під наглядом, їх стан оцінюється як задовільний", - повідомив журналістам заступник голови ХОДА  Олександр Скакун.

За повдомленням поліції, неподалік території Смирнівської школи стало відчутно запах, схожий на газ. Тому з учбового закладу було вирішено евакуювати людей – 111 дітей, 12 вчителів та обслуговуючий персонал. Трьом учням, двом 16-річним дівчинкам та хлопчику 12 років, стало зле. Вони скаржились на головний біль. Школярів госпіталізували до Лозівської міської лікарні.

ГУНП: правоохоронці встановили, що вчора на звалище в село Смирнівка, яке знаходиться на відстані близько 4 кілометрів від школи, комунальне підприємство вивезло 54 діжки з хімічною речовиною.

Обласна прокуратура: невстановлені особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю 17 травня вивантажили на сміттєзвалищі 54 бочки об’ємом 200 літрів кожна з невідомими речовинами. На трьох ємностях є надпис «метилмеркаптан». Саме з цих бочок стався витік речовини. Внаслідок забруднення до лікарні госпіталізовано 3-х неповнолітніх мешканців села (2000-2004 р.н.). Нині діти перебувають під наглядом медиків.

Скакун: «На місці з’ясували, що в повітрі відчувається різкий хімічний запах невідомої речовини. За результатами обстеження прилеглої території було встановлено, що 17 травня КП «Обласне комунальне спеціалізоване підприємство по виконанню норм екологічної безпеки» вивезло на сміттєзвалище побутових відходів 18 тонн хімічної речовини, з них 3 бочки (по 200 літрів) розгерметизувались. Внаслідок розливу цієї речовини (попередньо – це етилмеркоптан) прилеглою територією в повітрі розповсюдився їдкий запах. Площа розливу речовини склала 1000 квадратних метрів. Зараз ділянку розливу обробили сорбентом та засипали шаром землі. Розповсюдження їдкого запаху одоранту припинено».

Факт події слідчим внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

comments powered by HyperComments