У Харкові вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Неділя, 21 травня 2017, 16:14
Під час відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій була проведена панахида за участі священників православної церкви та молебень за участь священників Римо-католицької церкви.
У Харкові вшанували пам’ять жертв політичних репресій

21 травня відбулося урочисте покладання квітів на Українсько-польському Меморіалі жертвам тоталітаризму. В заході взяли участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський, представники керівництва облдержадміністрації, обласної та міської рад, православного і католицького духовенства, громадських організацій.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій, – розповів Михайло Черняк, – меморіал жертвам тоталітаризму, до якого ми покладаємо квіти, знаходиться на місці наймасштабніших розстрілів 1940-го року, що забрали життя понад 4000 людей. Сучасна українська держава засуджує будь-які прояви агресії у ХХI столітті. Український народ ціною життя тисяч патріотів сьогодні відстоює шанс на своє мирне майбутнє і майбутнє Європи».

Як повідомляла «Справжня варта», нещодавно харків’яни висловили солідарність з кримськими татарами, провівши на площі Свободи акцію «Ми єдині». Захід був приурочений до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, який відзначається в Україні 18 травня.

 

comments powered by HyperComments