Середня заробітна плата "штатників на Харківщині складає 5554 грн.

Середа, 24 травня 2017, 17:07
Найвищий рівень заробітної плати - у працівників сфер інформації та телекомунікацій, фінансової та страхової діяльності
Середня заробітна плата "штатників на Харківщині складає 5554 грн.

Такі дані за підсумками 3 міс. 2017 р. були представлені на селекторній нараді облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка , - повідомляє «Справжня Варта».

Найвищий рівень заробітної плати - у працівників сфер інформації та телекомунікацій (13,5 тис. грн), а також фінансової та страхової діяльності (8 тис. грн).

Найвищий темп росту заробітної плати зафіксовано у галузі освіти: у першому кварталі 2017 року він склав 158%.

Забезпечено зростання на 30% оплати праці у промисловості, де зайнято понад 150 тис. працівників Харківщини. Розмір середньої заробітної плати в галузі досяг 5918 грн.

Зменшено в цьому році кількість працівників, які отримують зарплату на рівні мінімальної або менше. У січні їх було 75 тисяч, у березні - 53,6 тисячі.

Що стосується сільського господарства, то темп зростання заробітної плати в галузі склав 145%, і середня зарплата наразі складає 4320 грн.

В цілому, за даними директора департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, за січень-березень поточного року середня заробітна плата штатних працівників області зросла на 38% порівняно з аналогічним періодом минулого року та склала 5554 грн.

Як раніше писала «Справжня Варта», з 1 травня пенсіонерам підвищили пенсію. Після перерахунку пенсій виплати у середньому зросли на 64 гривні. Проте, скільки тепер буде отримувати кожен пенсіонер – залежить від трудового стажу та заробітної плати.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments