Барвінківці питимуть чисту воду

Четвер, 25 травня 2017, 09:03
Підготовлено проект будівництва нової свердловини на 220 метрів
Барвінківці питимуть чисту воду

Свердловина, що працює 15 років, забезпечує близько 4 тисяч жителів райцентру. Влітку потужностей діючої системи водопостачання не вистачає, - повідомляє «Справжня Варта».

«Керівник області Юлія Світлична поставила завдання в найкоротші терміни вирішити проблему водопостачання в Барвінківському районі. На роботи з будівництва свердловини в Барвінковому з обласного бюджету було виділено 3,8 млн грн. Також у червні розпочнеться будівництво ще однієї свердловини - в селі Іванівка Барвінківського району. Документи вже пройшли експертизу. З обласного бюджету на ці цілі було виділено 1 млн 190 тисяч гривень», - повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Під час робочої поїздки в район він побував на ділянці в Барвінковому, що призначена для будівництва нової свердловини. Вона розміститься неподалік від діючої - на водозаборі Центральної районної лікарні.

«Зараз технічні документи знаходяться на завершальній стадії проходження експертизи, - повідомив перший заступник голови Барвінківської районної державної адміністрації Олег Калінін. - Проект буде готовий до 1 червня, після чого почнеться безпосередньо будівництво об'єкта. Глибина свердловини - 220 метрів, терміни будівництва - 3-4 місяці».

Надалі водозабір планують з'єднати із загальноміською системою, щоб забезпечити надійну подачу питної води. Необхідні матеріали вже придбали. Крім того, виділених коштів вистачить і на заміну станції знезалізнення води. Зараз станція очищає близько 100 кубометрів води на добу, але влітку потужність потрібно збільшувати в 3 - 4 рази.

Як раніше писала «Справжня Варта»,під час наради з керівництвом «Шебелинки» Юлія Світлична зазначила, що ГПУ «Шебелинкагазвидобування» за підсумками минулого року значно збільшило обсяги видобутку газу і, відповідно, прибуток. Вона підкреслила, що економічні успіхи підприємства повинні відбиватися на заробітній платі співробітників.

«Ви повинні прагнути того, щоб до кінця року збільшити середню заробітну плату. Це хороший стимул для працівників, так що в цьому зацікавлене і підприємство», - зазначила Юлія Світлична.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments