У Харкові до нового навчального року відкриють новий дитсадок

Вівторок, 6 червня 2017, 20:34
Новий дитячий садок у Харкові обіцяють відкритий 1 вересня у Слобідському районі – на проспекті Героїв Сталінграда, 185-а.
У Харкові до нового навчального року відкриють новий дитсадок

Багато років ця будівля використовувалася не за призначенням, повідомляє «Справжня варта». Наразі там ведуться ремонтні роботи, і в новому навчальному році свої двері для дітей відкриють три групи.

З'ясувалося ще й таке. Департамент освіти міськради планує перейменувати Харківську загальноосвітню школу №106, що на вулиці Клочківській, 195-в, у навчально-виховний комплекс і відкрити там дві дошкільні групи.

«У школі навчаються всього 250 дітей, а за проектом може вчитися тисяча. Водночас у цьому районі є гостра нестача дитсадків. Тому з 1 вересня там відкриються дві дитсадкові групи. Це цілком сучасний варіант», – зазначила директор Департаменту Ольга Деменко.

Перейменувати планують і «Станцію юних техніків» у Лісопарку. На думку чиновниці, це дозволить відкрити в установі чимало інших гуртків, а не тільки технічних напрямків. Наприклад,  туристично-краєзнавчий, художньо-естетичний, соціально-реабілітаційний etc.

«Матеріальна база існуючої «Станції юних техніків» залишає бажати кращого. Охочих займатися там теж не так багато, тому що дітей зараз цікавлять нові напрямки - ІТ-технології, журналістика, творчість, дослідницька робота тощо. Тому ми хочемо перейменувати цю установу в «Центр позашкільної освіти» і розширити кількість гуртків», – зазначила Ольга Деменко.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments