У Харкові проходить всеукраїнський з’їзд нейрохірургів

Четвер, 15 червня 2017, 00:29
VI З’їзд нейрохірургів України проходить у Харкові 14-16 червня.
У Харкові проходить всеукраїнський з’їзд нейрохірургів

У ньому беруть участь провідні нейрохірурги - науковці та практики з різних регіонів України, а також гості з інших країн - Німеччини, Туреччини etc, повыдомляэ «Справжня варта». Спецыалысти обговорюють питання сучасного стану і перспектив розвитку функціональної нейрохірургії в Україні, нагальні практичні питання щодо розробки та впровадження методик та інноваційних підходів до лікування захворювань, питання стандартизації та управляння якістю надання нейрохірургічної допомоги тощо.

В урочистому відкритті форуму узяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк. Він привітав учасників VI З’їзду нейрохірургів України від імені керівника області Юлії Світличної та побажав плідної роботи в рамках заходу.

«Ми вдячні, що саме Харківщину обрано для проведення такого великого форуму. Це висока оцінка роботи як харківських нейрохірургів і науковців, так і органів влади», - сказав Михайло Черняк.

Він зауважив, що досягнення  харківської нейрохірургії беруть початок ще з 1931 року, коли було відкрито відділення нейрохірургії в психоневрологічному інституті. Сьогодні на Харківщині працюють 6 нейрохірургічних клінік.

«Особливо актуальними здобутки нейрохірургії є саме зараз, коли наша країна зіткнулася з військовою агресією. Харківські нейрохірурги за участю кафедри нейрохірургії медичного університету беруть активну участь у наданні допомоги пораненим. Цю роботу неможливо переоцінити», - підкреслив заступник голови ХОДА.

 

comments powered by HyperComments