Ми пишаємося нашими переможцями, молодими і талановитими - Світлична школярам

П'ятниця, 23 червня 2017, 18:05
Діти з районів Харківщини за талановитістю знаходяться поряд з дітьми обласного міста
Ми пишаємося нашими переможцями, молодими і талановитими - Світлична школярам

Це відзначила губернаторка під час спілкування з переможцями та учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад з різних предметів, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, призерами інтелектуальних змагань і конкурсів, - повідомляє «Справжня Варта»

Харківська область посідає провідні позиції в Україні за результатами конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України. Так, із 60 учнів, які представляли команду нашого регіону на Всеукраїнському фінальному етапі конкурсу, 43 учасники вибороли призові місця. У тому числі перемогу здобули всі 5 учасників із сільських районів області (Балаклійського, Валківського, Лозівського та Нововодолазького).

«Це вагомий результат. Мала академія наук поповнюється молодими вченими. За останні роки їх кількість зросла в 14 разів, і ми маємо на сьогодні 9 тисяч учнів, які працюють над дослідницькими роботами», - сказала керівник області.

За інформацією Юлії Світличної, в 2016/2017 навчальному році 105 учнів Харківщини взяли участь у Всеукраїнському фінальному етапі учнівських олімпіад. Переможцями стали 88 учнів, виборовши 22 дипломи І ступеня, 37 дипломів ІІ ступеня, 29 дипломів ІІІ ступеня, що стало кращим показником за останні 10 років. До участі в міжнародних учнівських олімпіадах 2017 року запрошено 8 учнів з нашого регіону (найбільша кількість учнів із областей України).

Також учні Харківщини стали переможцями у всеукраїнських конкурсах і турнірах. 14 учнів перемогли у VІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка, 2 – у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, ще 2 – в ХV Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.
40 учням Харківської області, які перемагали на інтелектуальних змаганнях, призначено стипендії Президента України.

«Ми пишаємося нашими переможцями, молодими і талановитими. Від ваших результатів залежить імідж не лише нашого регіону, але і України у світі», - сказала Юлія Світлична.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments