«Харківміськгаз» не має права вимагати від харків'ян гроші на встановлення приладів обліку

Понеділок, 26 червня 2017, 15:03
Тим більше він не має права відключати газ у випадку відмови людей платити за це
«Харківміськгаз» не має права вимагати від харків'ян гроші на встановлення приладів обліку

Таку заяву зробив міський голова Харкова Геннадій Кернес на засіданні профільної комісії міськради, - повідомляє «Справжня Варта»

Причина - харків'яни масово скаржаться на дії «Харківміськгазу»: до міськради вже надійшли сотні колективних заяв.

«Люди в шоці від дій «Харківміськгазу» - нахабних, недоброчесних. Встановлення приладів обліку не може бути насильницьким. Це протизаконно - відключати газ, забирати у людей останні гроші, щоб встановити насильно лічильники. Це найнахабніша компанія в Харкові! Ми вимагаємо припинити це свавілля! Кожна наступна така дія «Харківміськгазу» викликатиме протидію з боку міської влади. До речі, за великим рахунком, у них навіть мереж своїх немає, оскільки вони міські», - зазначив Геннадій Кернес.

Міський голова підкреслив, що «Харківміськгаз» зобов'язаний інвестувати в газове господарство свої гроші, а не вирішувати свої проблеми за рахунок людей. Тут же, в малій залі міськради, де проходило засідання комісії, Геннадій Кернес прийняв кілька десятків людей, в будинках яких був відключений газ. За їхніми словами, «Харківміськгаз» вимагав з них по 5200 грн за встановлення лічильників.

«Місто теж встановлює прилади обліку на тепло, гарячу і холодну воду. Але ми ж не відключаємо послуги, якщо люди не хочуть встановлювати лічильник? Чому ж ви так поводитеся?» - звернувся Геннадій Кернес до представника керівництва ПАТ «Харківміськгаз», яка була присутня на засіданні комісії.

Міський голова запропонував, щоб «Харківміськгаз» підписав з міською владою меморандум про недопущення відключення газу в житлових будинках без представників «Жилкомсервісу» або представників власника житла - ЖК, ЖБК, ОСББ. Також газова компанія повинна припинити вимагати гроші з харків'ян за установку лічильників.

«Треба захистити інтереси харків'ян, щоб «Харківміськгаз» припинив відключати людей і змушувати їх платити гроші ні за що», - підкреслив Геннадій Кернес.

За його словами, проект меморандуму буде готовий вже сьогодні.

Як раніше писала «Справжня Варта», постачальників води і тепла зобов'язали за свій кошт встановлювати будинкові лічильники у тих будинках, де їх не буде встановлено на момент набрання чинності Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Але потім мешканці багатоквартирних будинків повинні компенсувати монополістам ці гроші. Таке роз'яснення надало Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments