Ми знайшли можливість у цьому році виділити кошти на відновлення дороги Київ – Харків – Довжанський - Світлична

Вівторок, 18 липня 2017, 14:53
Цього року буде відремонтовано 31 км дороги Київ - Харків - Довжанський.
Ми знайшли можливість у цьому році виділити кошти на відновлення дороги Київ – Харків – Довжанський - Світлична

Про це повідомила губернатор Харківської області Юлія Світлична під час робочої поїздки до Ізюмського району. 

Три десятки років дорога не ремонтувалася. Мешканці Ізюму були вимушені звернутися до обласної влади з проханням зробити капітальний ремонт цього шляхопроводу, адже він був у незадовільному стані. 

За словами голови ХОДА, обласна влада знайшла можливість виділити кошти на ремонт у поточному році.

"Важливо, що це не ямковий, а повноцінний капітальний ремонт: укріплюється основа дороги, вкладаються два шари асфальтобетону", - підкреслила Юлія Світлична. 

Вона повідомила, що насолоджуватися дорогою автолюбителі зможуть уже за два місяці, у вересні 2017 року. 

Ремонт буде виконаний якісно, адже фінансування достатньо: 121 млн гривень було виділено з бюджету держави, ще дев`яносто мільйонів - з так званих митних коштів, які Харківщина отримала від перевиконання збору. 

Сьогодні деякі ділянки вже відремантовано, усього це більше 15 кілометрів. Роботи виконані від міста до перехрестя з автодорогою Чугуїв - Мілове (це близько 8,2 км) та у межах міста (близько 6,9 км). 

У 2017 році ще 3,4 км дороги відремонтують у межах Ізюму, два кілометри - біля Веселого та півкілометра неподалеку від станції Гракове. Від шляхопроводу біля ст. Закомільське  до міста Ізюм запланований ремонт  ще десяти кілометрів дороги.

Як раніше писала "Справжня Варта" мешканці Харківщини вже помічають значні покращення на дорогах в Ізюмі. Так, у соцмережах з`являються фотографії оновлених ділянок. Окрім вказаної дороги мешканці міста з нетерпінням очікують на відкриття відремонтованого моста. До цього моменту залишилося близько одного місяця. 

Також приємною новиною для автолюбителів, які їздять по Ізюмському району, є рішення про капремонт дороги Чугуїв-Ізюм-Слов'янськ. Його розпочнуть також у поточному році. 

comments powered by HyperComments