Що саме сказав Луценко під час брифінгу у Харкові

Вівторок, 3 жовтня 2017, 12:07
Майбутнє "Металісту", харківського мера, організаторів розстрілів на Майдані - теми його виступу перед журналістами
Що саме сказав Луценко під час брифінгу у Харкові

Основні положення виступу Генерального прокурора України Юрія Луценко 3 жовтня у Харкові, на спільному брифінгу з міністром юстиції Павлом Петренко, - повідомляє «Справжня Варта»

Про майбутнє "Металісту".

Генеральний прокурор України заявив, що рішення про повернення футбольного клубу "Металіст" у власність держави вже прийняв суд.

Юрій Луценко: "Він повертається від Курченко до держави. Далі, очевидно, виконавчі органи країни ухвалять рішення про його використання. Можливий варіант передачі в управління муніципальне, можливо конкурс для інвесторів, можливо інші варіанти, які вже знаходяться поза моєю компетенцією, але разом з міністром ми можемо з гордістю повідомити харків'янам, що ФК "Металіст" тепер буде належати не втікачам-клептократії, а харків'янам".

Про кооперативну схему міськради та оголошення підозри Харківському міському голові Генадію Кернесу.

Генеральний прокурор України заявив, щодо підозру Кернесу оголосять тоді, коли слідчі зберуть достатньо доказів.

Юрій Луценко: "Мені приємно, що останнім часом Харківська міськрада отримує назад близько 100 га землі, які раніше забудовники взяли по шахрайській схемі, аби уникнути орендної плати. 100 га землі в центрі Харкова - це непоганий результат досудового слідства. Впевнений, що і результати судового слідства також будуть добрими, і в нас є достатньо доказів для того, щоб пред'явити обвинувальний акт найближчим часом, після завершення експертиз".

Щодо Михайла Добкіна.

Юрій Луценко: "Офіційний обвинувальний акт буде йому вручений після отримання експертизи та закінчення низки інших слідчих дій. Я не можу розголошувати конкретні прізвища, на які вийшло слідство, але вся схема, викладена мною у Верховній Раді під час подання про скасування недоторканності пана Добкіна підтверджується".

Про справу організаторів розстрілів на Майдані.

Генеральний прокурор України заявив, що слухання по суті начнуться в суді 5 жовтня.

Юрій Луценко:"Ми передали в суд і 5 жовтня починається розгляд в суді справи по організаторам розстрілів на Майдані",

Про справу Саакашвілі.

Генеральний прокурор України заявив, що є обставини, які заважають екстрадиції Саакашвілі

Юрій Луценко: "Передекстрадиційна перевірка є функцією органів прокуратури. Відповідно після повернення в нелегальний спосіб до України пана Саакашвілі, вона має встановити: чи справді він обвинувачуємся в Грузії в особисто тяжких злочинах, які наявні в українському кодексі. Очевидно, що відповідь буде "так". І друге: чи є обставини, які заважають екстрадиції Саакашвілі. Такі обставини попередньо існують, адже після перетину кордону Саакашвілі подав документи до Міграційної служби МВС, які перешкоджають нам в його екстрадиції за міжнародними зобов'язаннями. Зараз це буде вивчене ретельно, ця процедура займе декілька тижнів.

Про справу екс-податківців.

Генеральний прокурор України заявив, що її передадуть до суду після висновку, який повинна зробити військова прокуратура.

Юрій Луценко: "Ми чекаємо висновки експертиз і відразу після них готові вручати обвинувальні акти та переходити до судового розгляду цієї справи".

Про справи, повязані з вибухами артскладів у Балаклії.

Генеральний прокурор України не виключив можливості службової недбалості в охороні цього об'єкту.

Юрій Луценко:"Ми вбачаємо службову недбалість осіб Генерального штабу, також вивчаємо можливі порушення при виділенні коштів на ці роботи".

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments