Юлія Світлична: «Упевнена, що сьогодні ми отримаємо найяскравіший талант Харківщини»/ВІДЕО

Вівторок, 10 жовтня 2017, 20:11
У Харківському Національному театрі опери та балету імені Лисенка 10 жовтня пройшов обласний фінал вокального конкурсу «Яскраві діти України» за підтримки голови ХОДА Юлії Світличної.
Юлія Світлична: «Упевнена, що сьогодні ми отримаємо найяскравіший талант Харківщини»/ВІДЕО

Учасники конкурсу – діти з усіх районів та міст Харківської області. 41 юний співак представив 39 номерів (38 сольних та 1 тріо), повідомляє «Справжня Варта».

Голова облдержадміністрації, вона ж – голова журі конкурсу Юлія Світлична привітала учасників:

«Саме такі конкурси надають можливість кожній талановитій дитині представити свій рідний край на національних теренах, надають можливість талановитим дітям виступати далеко за теренами нашої країни. Є таке прислів’я: якщо ти хочеш бачити душу народу, послухай його пісні. Сьогодні ми будемо насолоджуватися золотими голосами наших юних талантів. Упевнена, що сьогодні ми отримаємо найяскравіший талант Харківщини», – сказала керівник області.

Переможців визначали у трьох вікових категоріях: від 6 до 9 років, від 10 до 12 та від 13 до 14. Учасник, який здобув Гран-прі, представлятиме область у фіналі національного відбору в Києві та матиме змогу здобути путівку на дитячий фестиваль в Сан Ремо (Італія).

Наймолодшим із конкурсантів, що вийшли на велику сцену, став шестирічний Андрій Сердюк. Він представив Куп'янськ із піснею Тото Кутуньо «L'Italiano».

«Я люблю співати пісні Тото Кутуньо. Тому що вони на італійській мові, тому що вони про кохання і радість, – говорить Андрій. – Я старанно готувався до цього конкурсу. Думаю, що добре виступив. Найбільше сподобалося, коли мені махали плакатами: «Андрійко кращий!».

Андрій Сердюк – з музичної сім'ї, розповідає його мама Наталія Сухіна. Вона – вчитель музики, і її п'ятеро дітей займаються вокалом і хореографією.

«Андрій на сцені з двох із половиною років. Він отримує задоволення від цього: горять очі, він перетворюється на артиста, справжнього, дорослого, – говорить Наталія Сухіна. – Участь у конкурсі – це наш успіх. Ми дуже зраділи, коли дізналися, що Андрій представлятиме Куп'янськ у обласному фіналі. Я вдячна людям, які займалися організацією цього масштабного дійства, за можливість показати таланти наших дітей».

11-річна Діана Гонтар з невеликого села на Великобурлуччині вирішила взяти участь у конкурсі «Яскраві діти України», коли дізналася, що на обласному фіналі буде можливість співати у супроводі живого оркестру. Вона виконала пісню «Дивна квітка» Антоніни Матвієнко.

«Про цей конкурс мені розповіла вчителька по вокалу. Вокалом я займаюсь три роки. Для мене головне не перемога, а участь, досвід», – зізналася Діана.

До журі обласного фіналу конкурсу «Яскраві діти України» увійшли, зокрема: відомий український співак та композитор, народний артист України Тарас Петриненко – автор пісні «Україна», яка вважається неофіційним гімном України (і яка, безумовно, теж прозвучала на концерті); культовий український поет, народний артист України Юрій Рибчинський; фіналістка 7-го сезону «Голосу країни» Віра Кекелія etc.

...А представляти Харківську область на дитячому пісенному конкурсі в Сан Ремо, за рішенням журі, буде 12-річна Поліна Пісарцова з Дергачів. 

 

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments