Eticket. Запроваджувати єдиний електронний квиток почнуть з "надземки"

Середа, 1 листопада 2017, 18:11
Вартість картки - 30 грн з урахуванням однієї зарезервованої поїздки (або в наземному транспорті, або в метро)
Eticket. Запроваджувати єдиний електронний квиток почнуть з "надземки"

Зпровадження ноої системи почнеться з 1 грудня, - повідомляє «Справжня Варта».

Куди дінуться старі квитки.

Скористатися старою карткою для проїзду в метро з моменту запуску єдиного електронного квитка в «підземці» не можна буде, оскільки вся система буде новою. Якщо на карті залишаться кошти, необхідно буде звернутися в метрополітен, і їх повернуть. Кондуктори в трамваях і тролейбусах продовжать працювати, як і раніше можна буде придбати разовий квиток для проїзду в транспорті. За статистикою, разовими квитками користуються 14% пасажирів. У контролерів будуть мобільні валідатори, як і коли буде відбуватися контроль, поки не уточнюється. За несплату проїзду пасажир буде оштрафований.

Щодо нової системи.

За словами заступника міського голови з питань інфраструктури міста Євгена Водовозова, спочатку систему запустять в наземному електротранспорті, а з 1 січня - в Харківському метрополітені.   У метро термінали будуть видавати здачу, на зупинках, в цілях безпеки, від такої практики відмовилися.

На кожному вході в трамвай чи тролейбус та у вестибюлях метрополітену будуть встановлені валідатори для фіксації оплати. «Зайшли з картою в тролейбус, підійшли до валідатора, піднесли до нього карту - загориться зелена галочка, номер маршруту, і поїздка активована. Залишок коштів на картці не показується, його можна буде побачити при поповненні карти», - повідомив директор компанії-інвестора ТОВ «Фінансова компанія «Платіжний центр»   Володимир Стариченко.

Всього по Харкову встановлять не менше 320 наземних терміналів і понад 250 - в метрополітені. Понад 200 наземних терміналів уже встановлено, ними продовжують обладнувати зупинки громадського транспорту. Крім того, в наземному транспорті вже можна побачити кріплення під валідатори.

Пізніше, приблизно з квітня наступного року, харків'яни зможуть поповнювати eticket і оплачувати проїзд за допомогою банківської карти системи «Visa», ще через деякий час до системи підключиться платіжна система «MasterСard».

«Завдяки міській владі, попередньо укладений партнерський договір з компанією «Visa». В рамках реалізціі цього проекту у пасажирів буде можливість розраховуватися за проїзд платіжною банківською картою. Але не c 1 грудня, а вже наступного року. Таких валідаторів буде по два на кожен вестибюль у метро і по одному на зупинках. Розраховуватися можна буде картою будь-якого українського банку, підключеної до електронної платіжної системи «PayPal», - повідомив Володимир Стариченко.

Як раніше писала «Справжня Варта», що і за скільки можна буде з'їсти в поїзді.

В меню для пасажирів обіцяють перші страви, каші швидкого приготування, снеки, бутерброди, горішки, салати. Судячи з меню WOG, борщ, курячий суп і крем-суп коштуватимуть 35-45 грн, картопля фрі - 19 грн, курячі крильця - 35 грн, салати - 65-75 грн, паста з соусами болоньєзе або карбонара - 69 грн.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments