Децентралізація значно збільшила фінансові ресурси місцевих громад - Світлична

Четвер, 2 листопада 2017, 12:01
Посилення місцевих бюджетів надає можливість сконцентрувати увагу на проблемних питаннях, які не вирішувалися десятиліттями
Децентралізація значно збільшила фінансові ресурси місцевих громад - Світлична

Таку думку висловила губрнаторка під час Загальних зборах Асоціації органів місцевого самоуправління Харківської області, - повідомляє «Справжня Варта».

Голова ХОДА Юлія Світлична: "Децентралізація, яку ініціював Президент України та впроваджує Кабінет міністрів, надає для цього всі можливості. З початку реформи доходи зведеного бюджету Харківської області збільшилися в 2,5 раза. За 9 місяців 2014 року ми мали 9,3 млрд грн, зараз – за 9 місяців 2017 року – ми маємо 22,4 млрд грн».

В першу чергу додаткові гроші потрібно направити, на думку Світличної, на  будівництво та ремонт об’єктів життєзабезпечення (наприклад, водогонів та систем водовідведення), ремонти доріг, мостів, розбудова інфраструктури: шкіл, дитячих садків, фізкультурно-оздоровчих комплексів.

Також голова ХОДА привітала представників територіальних громад, у яких тільки-но відбулись вибори.

Як раніше писала «Справжня Варта», Світлична узяла участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України.

Проведення на Харківщині сьогодні засідання саме цього парламентського комітету мотивується тим, що питання безпеки та стану правопорядку є пріоритетом для прикордонної області.

«Саме Харківщина потребує сьогодні особливої уваги, тому що гарантування безпеки та мирного життя на території області надає нам можливість зосередитись на соціально-економічному розвитку, - сказала Юлія Світлична. - Повна координація та взаємодія органів влади з силовими структурами на сьогодні надає нам змогу якісно розвивати регіон, залучати інвестиції, проводити спортивні та масові заходи».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments