Наука - це бренд Харківщини - Світлична

Середа, 8 листопада 2017, 15:24
Тому не дивно, що президент USERN, за його власними словами, "відчуває себе тут, як вдома"
Наука - це бренд Харківщини - Світлична

Про це говорилося під час ІI Конгресу і фестивалю Міжнародної науково-освітньої дослідницької мережі (USERN), який сьогодні відкрився на Харківщині, - повідомляє «Справжня Варта».

Голова ХОДА Юлія Світлична: «Завоювавши право на проведення міжнародного конгресу USERN, Харківська область ще раз довела, що є центром науки. Для Харкова наука - це бренд. І ми будемо популяризувати її й надалі. В Україні цей захід проводиться вперше. Це надзвичайно важлива подія. Вчені з усього світу приїхали сюди, на схід країни. Це означає, що нам довіряють».

Президент USERN Німа Резаї: «Я дуже сподіваюся, що такого роду конгрес допоможе зрозуміти, що таке «наука без кордонів». - У Харкові велика увага приділяється науці. Саме тому це місто було обрано місцем проведення цього конгресу. Харків дуже гостинне місто. Я відчуваю себе тут, як вдома».

Ректор ХНУ ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров:  «USERN прийняв дуже правильне рішення, обравши Харків місцем проведення цього конгресу. Наше місто - академічна столиця України. У нас багато наукових шкіл, академічних інститутів, університетів, багато талановитої молоді, яка прагне досягти високих позицій в сучасній науці. Я хочу подякувати нашим ректорам, які взяли участь у підготовці цього конгресу. Особливі слова подяки хочу висловити голові ХОДА Юлії Світличній. Без її підтримки, без її надихаючих ідей проведення цього заходу було б неможливим».

Як раніше писала «Справжня Варта», до Харкова завітали провідні вчені світу/ Фоторепортаж.

Сьогодні відбулося відкриття ІІ Міжнародного конгрессу UZERN, який зібрав на одному майданчику провідних вчених України та світу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments